Puternic ostilă politicii europene în domeniul primirii refugiaților, Budapesta continuă să afirme că trebuie „susținută gestionarea problemelor migrației mai degrabă acolo unde survin decât să fie transferate în Europa”, iar premierul Viktor Orban a decis ca, până în martie 2024, să trimită un contingent militar în Ciad pentru o perioadă de doi ani pentru a asista economic țara respectivă, a frâna imigrația ilegală și a ajuta la lupta contra terorismului. Potrivit corespondentului RFI la Budapesta, guvernul lui Viktor Orban preferă ca în locul primirii de refugiați în Ungaria să susțină, la fața locului, populația din țările africane. Ungaria va trimite între 200 și 400 de militari în Ciad. Ministrul ungar al Apărării a detaliat obiectivele acestei misiuni: În cooperare cu forțele armate ale Ciadului, contingentul ungar va avea drept misiune să contribuie la oprirea migrației, să susțină eforturile antiteroriste și să furnizeze un cadru sigur pentru punerea în aplicare a programului ungar de asistență umanitară și economică chiar pe loc, a explicat Kristof Szalay-Bobrovniczky, ministrul ungar al Apărării. Ungaria va trimite de asemenea medici, consilieri economici și agronomi. Aceasta nu este prima sa misiune în Ciad dar, de data aceasta, Budapesta va implanta la Njadema un centru permanent de ajutor umanitar și economic. În opinia Secretarului de stat ungar pentru programe de ajutor destinat străinătății,Tristan Azbej, Ciadul este singura țară stabilă din regiunea Sahel și trebuie evitat ca și ea să se prăbușească.
Un aflux de refugiați și migranți se revarsă în continuare în Ciad, deși este una dintre cele 10 țări cele mai sărace ale lumii. Este, deci, important ca noi să o ajutăm să rămână stabilă, a explicat responsabilul programului ” Hungary helps”, lansat în 2019, și care vizează reducerea emigrației către Europa. Ungaria este prezentă și în alte țări africane, îndeosebi în Kenya, Mozambic și Etiopia. Pe fondul apropierii alegerilor europene, relevă corespondentul RFI la Budapesta, guvernul ungar continuă să alimenteze teama de migrație. Săptămâna trecută, Poșta ungară a început să trimită tuturor cetățenilor țării un chestionar al guvernului, publicat și pe Internet. Conține întrebări de genul: „Bruxellesul vrea să instaleze ghetouri de migranți în Ungaria. Sunteți de acord?”. Stranie acțiune, știut fiind că o astfel de intenție nu există.
Ungaria intenționează să trimită militari în Ciad pentru a lupta împotriva „migrației”

2 comentarii
Dar e stiut ca UE a incercat sa impuna cote obligatorii de migranti tarilor membre, asa ca nu e de ras.
Marea Britanie a si iesit din UE cand s-a prefigurat aceasta idee…
P.S.
Daca vezi pe strada un cersetor si ti se face mila de el, poate ii dai niste banuti si te gandesti ca ai facut un bine ajutandu-l.
A doua zi s-ar putea sa gasesti 2 cersetori in locul respectiv…
P.P.S.
SUA si Canada, democratii avansate, tari cunoscute ca destinatii a migratiei legale,
selecteaza foarte strict persoanele care primesc viza de intrare
alegand oameni cu calificare in domeniile dorite de ele.
Nu asa, oricine trece granita e automat primit.
In ciuda presei mainstream care tuna si fulgera, Viktor Orban si partidul sau guverneaza de circa 20 de ani Ungaria si castiga alegerile de obicei cu peste 50%, deci nu are nevoie de alte partide „pro-europene” (anti-maghiare) pentru vreo coalitie.
Daca valorile europene inseamna acceptarea migratiei ilegale, propaganda homosexuala diseminata inclusiv minorilor si altele pe linia aceasta nu e de mirare ca unele popoare reactioneaza vehement la urnele de vot.