4 C
București
vineri, 4 decembrie

Ursula von der Leyen descurajează rezervările pentru vacanţa de vară

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-a sfătuit duminică pe europeni să nu-şi facă rezervări pentru vacanţa de vară, dată fiind imposibilitatea de a se face pronosticuri fiabile cu privire la efectele pandemiei de coronavirus. “Recomand să aşteptaţi înainte de a vă face planuri. Nimeni nu poate face acum pronosticuri fiabile pentru iulie şi august”, a avertizat von der Leyen, într-un interviu publicat în cotidianul german “Bild”.

În presa germană a apărut informația potrivit căreia guvernul german a adoptat o hotărâre care prevede că, în cazul în care o persoană se vede nevoită să anuleze o rezervare, va primi un voucher pe care să-l poată folosi pentru o altă perioadă, însă nu îi vor fi înapoiaţi banii. În acest fel, se încearcă reducerea la maximum a efectelor asupra sectorului turistic pe care le-ar presupune anulările în masă.

Von der Leyen a manifestat scepticism faţă de această măsură, reamintind că, la nivel european, prevalează principiul de a-i oferi clientului ambele opţiuni. Şefa executivului european a explicat că operatorii din sectorul turistic pot acorda prioritate voucherelor şi îşi pot sfătui clienţii să opteze pentru ele, însă fără să-i împiedice să-şi ceară banii. (MC)


Foto: By Sandro Halank, Wikimedia Commons, CC-BY-SA 3.0, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=62730166

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW