Utilitatea autogrederului în construcții

Inginerii constructori trebuie să aibă încredere în utilaje de construcții foarte precise și să cunoască modul corect de manipulare a acestora. Fără tehnologia și starea celor mai avansate echipamente de construcții, structurile pe care le construiesc nu ar fi la fel de sigure. Inginerii se bazează pe o serie de instrumente pentru ca munca lor să fie mai ușoară și mai eficientă.

Unul din utilajele folosite în construcții este autogrederul. Este o mașină autopropulsată folosită în șantierele de construcții pentru a efectua tot felul de lucrări de terasament. Acestea sunt utilizate pentru nivelarea gradienților în lucrări liniare sau în orice tip de gradare. În acest fel, se obține un grad uniform fără goluri, caneluri sau ondulații. În continuare, veți afla la ce tipuri de lucrări puteți folosi autogredere.

Datorită sistemului de lame reglabile, grederul este foarte potrivit pentru diferite domenii:

1. Este un element esențial în construcția de drumuri. În afară de nivelarea terenului, acesta oferă posibilitatea de a forma pante tăiate, de a modela șanțuri și de a regla diferitele straturi ale drumului.

2. Este un vehicul foarte util pentru a înlătura zăpada de pe drum.

3. În cariere și operațiuni miniere, utilizarea sa este esențială pentru a aduna și a muta cantități mari de pământ.

4. De asemenea, îl puteți folosi pentru a nivela terenul fermelor mari.

În primul rând, trebuie să știți că este echipat cu o cabină periferică cu sticlă de protecție care vă permite să obțineți o largă vizibilitate. Scheletul său este similar cu cel al unui tractor cu motor diesel în spate. Pentru a obține o stabilitate mare, are 4 roți din spate și 2 roți din față. Cu toate acestea, cel mai important lucru sunt lamele. În funcție de lucrări, acestea pot fi montate pe față, lateral sau spate. De regulă, sunt concavi. În acest fel, pot muta mai bine materialele. În plus, ele sunt de obicei articulate pentru a oferi mașinii o funcționalitate mai mare.

De reținut este că pot fi adăugate mai multe echipamente complementare, cum ar fi extensii de lamă, sistem de împrăștiere, un router sau scarificator, amortizoare sau o cameră de recul.

Pentru a nivela solul, autogrederul se deplasează cu viteze foarte limitate. Lamele sale sunt folosite pentru tăierea sau răzuirea solului, procedând astfel la nivelarea acestuia. În timp ce îndeplinesc această funcție, acestea acumulează și mută materialul în altă direcție. Pentru a muta utilajul dintr-un loc în altul, pur și simplu ridicați-i lamele.

Nu uitați că sistemul de articulare al anvelopelor sale și posibilitatea de a adăuga lame laterale le fac destul de funcționale în acele terenuri cu pante abrupte, putându-se deplasa orizontal sau vertical în direcția înclinației.

În concluzie, un autogreder este vehiculul industrial perfect din categoria utilaje de construcții, dacă trebuie să efectuați o lucrare pe scară largă sau să nivelați orice alt teren.

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW