0.9 C
București
sâmbătă, 6 martie

Vaccinarea planetei împotriva coronavirusului ar putea dura până la 6 ani

Sanjaya Senanayake :”Viitoarea epidemie nu va fi peste 100 de ani, ea este exact la colțul străzii”

Sanjaya Senanayake, un expert australian în maladiile infecțioase, a avertizat miercuri că ar putea fi necesari până la șase ani pentru vaccinarea întregii planete împotriva coronavirusului. Într-un discurs la National Press Club din Canberra, acest profesor asociat la facultatea de medicină din Universitatea națională a Australiei a prognozat că doar 10% din locuitorii a 70 de țări cele mai sărace ale planetei pot fi vaccinați până la sfârșitul anului acesta.

Expertul a avertizat de asemenea că țările care au început deja campaniile de vaccinare nu vor profita de pe urma acțiunii lor câtă vreme vaccinarea nu capătă amploare în celelalte țări.

În ritmul actual, mai spune el, se estimează că ajungerea la o vaccinare a lumii în proporție de 75% nu poate fi atinsă înainte de circa șase ani.“Nu într-unul sau doi ani”, a subliniat domnia sa. “Dacă vom continua să vaccinăm la scară mondială în timp ce în alte părți ale lumii infecția continuă să existe fără a fi controlată”, a mai subliniat expertul citat, “vom constata apariţia mai multor variante ale virusului ce pot avea repercusiuni suplimentare asupra eficacității vaccinului.

Sanjaya Senanayake mai emite un avertisment interesant. El prevede că, în contextul actual, planeta nu va mai aştepta 100 de ani înainte de a avea o altă epidemie, menționând că au fost cunoscute alte 40 noi infecții în ultimii 50 de ani.“Populația mondială crește, noi atacăm din ce în ce mai mult habitatul natural, interacționăm cu animalele sălbatice”, mai spune expertul australian… “Interdependența noastră mondială nu a fost niciodată atât de mare ca în zilele noastre… În consecință, viitoarea epidemie nu va fi peste 100 de ani, ea este exact la colțul străzii”, a avertizat Sanjaya Senanayake .

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. @ Dacă s-a făcut și vreun studiu referitor la nivelul de colesterol al populației vaccinate și al vaccinurilor administrate, dacă anticorpii produși de vaccin acționează așa cum a descris medicul Străinu-Cercel, descriere asemănătoare cu cea a formării și a depunerilor de colesterol , ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW