Varianta Delta readuce restricții în țările europene

Daniela Moise (gds.ro)

Varianta Delta reprezintă o treime din cazurile noi din Franţa. Iar infectările cu noua variantă, mai contagioasă, se înmulţesc şi în alte ţări europene. Cehia şi Portugalia au reintrodus deja o serie de restricţii, informează TVR.

În Portugalia, jumătate din cazurile noi, zilnice, sunt în zona capitalei, Lisabona. De astăzi, au intrat în vigoare noi reguli anti-COVID în toată țara: unele magazine și-au scurtat programul, iar în mai multe localități – în total 45 – s-au reintrodus restricțiile de circulație între 11 seara și 5 dimineața, pentru grupuri mari. Munca de acasă devine din nou obligatorie, acolo unde e posibil.

Și în Cehia sunt tot mai multe infectări cu varianta Delta și au fost înăsprite măsurile de protecție sanitară. Mai ales că au început vacanțele și, în condiții de mobilitate, autoritățile se tem că apar noi focare. Cu excepția vaccinaților cu schema completă și a celor care au trecut prin boală în ultimele 6 luni, cehii care revin din străinătate trebuie să prezinte un test negativ.

În Rusia, nu doar că se înmulțesc cazurile de COVID, dar numărul deceselor a ajuns la un nivel nemaiîntâlnit de la începutul pandemiei – 679 de morți în ultimele 24 de ore.

- Publicitate -

4 COMENTARII

  1. Probabil ca toate cazurile de Delta, care e acum la moda, dupa ce a fost cea braziliana, cea britanica, sud-africana, romaneasca, chinezeasca etc. se inrejistreaza la muncitorii indieni si pakistanezi care au invadat evropa, inclusib Romania, anqajati de primariile mnicipiilor, in special Nraila, Galati, Tulcea etc in timp ce satele noastre sunt pline de someri intre 40-50 de ani care nu au nimic de lucru

  2. Ca atare , cei care le acuza de boicot pe tenismenele romance … bine-ar face sa fie mai iuti la gandire si mai domoi la acuzare .

  3. @ Dacă au stabilit ăștia și pe ce deficiențe de imunitate s-a manifestat mai evident infecția cu sars-cov , ?
    Remarcați și că la o antibiogramă se verifică la ce sunt rezistente bacteriile și la ce sunt sensibile, ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW