joi, 28 mai, 2020
20.9 C
București

Viceguvernatorul BNR, Leonardo Badea: Tehnologia 5G ar putea fi declicul de dezvoltare a economiei

Încetinirea creşterii economice şi a producţiei industriale este normală, în perioada actuală, consideră Leonardo Badea, noul viceguvernator al Băncii Naţionale a României (BNR). Aflat la seminarul EU-COFILE de la Sinaia, Badea a spus că, dacă ne referim la economia globală, aşa cum spun şi prognozele din ultimul timp, creşterea a încetinit, dar cu toate acestea, pieţele financiare manifestă optimism privind stabilitatea situaţiei globale.

Leonardo Badea a menţionat: “Exis­tă în economie momente în care se face un declic şi în care aşteptările economice se modifică, urmare a apariţiei unui fenomen. Acum este momentul ca inclusiv în cadrul producţiei indus­triale să se dezvolte şi să intre noua tehnologie. Tehnologia 5G reprezintă în acest moment principala provocare care ar putea să fie declicul de dezvoltare – acel impuls stimulativ pentru recreştere şi intrarea într-un nou ciclu de creştere (economică), inclusiv pentru producţia industrială”.

Domnia sa susţine că toate aceste lucruri vor trebui să intre într-o chestiune de ciclicitate, creşteri, descreşteri, revenire: “Dar acest impuls, de introducere de tehnologie nouă, de o creştere a productivităţii şi oferirea de servicii şi produse noi, inclusiv la nivelul producţiei industriale, reprezintă principala provocare pentru perioada următoare. Însemnând pe termen scurt şi mediu, nu pe termen lung”.

- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. Mai albit la p . Sau din c at faci bici . Astia de la BNR au o gramada de strategii economice din care pagubit a iesit tot timpul statul roman . Cand exportam armament si utilaje industriale nu aveam 5G si nici datorii , dar atunci si pe maturile de la BNR scria Made in Romania , acum cu declicul cad exportam doar busteni si grau iar in viitor gaz catre Ungaria cu ajutorul pretenului american , avem 40/ datorie si nu putem sta acasa sa muncim langa copii .
    Si marele economist o da cu declicul , ce sa mai vindem ca pamanrul este aproape vandut , padurile deasemenea acum Orban baci vinde parte din Hidroelectrica , din cauza ca rascumpara de la CEZ si Emel distributia , ha ha , pai mosule deaia ati vandut-o sa puteti rascumpara si vinde perle pe gunoi de grajd ?
    5G ne face curat si in casa , daca si numai daca dam licienta la americani . Romanul este capusat mai rau ca de fanarioti acum americaniotii ne mananca si din blid .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Confindustria vrea modificarea restricțiilor de intrare în România

Confindustria România, patronatul companiilor din România cu capital italian, a transmis un mesaj public către Guvernul României...

197 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus

Până astăzi, 28 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.791 de cazuri de persoane infectate cu...

“Renmin Ribao”: “Urmărirea Chinei în justiție pentru Covid-19 contravine dreptului internațional”

”Tentativele unor responsabili americani de a deferi China justiției acuzând-o de provocarea pandemiei Covid-19 sunt pur și...

Coronavirus: Zece zile de doliu național în Spania

Guvernul spaniol a declarat zece zile de doliu național, începând din 26 mai, în memoria celor peste...