luni, 1 iunie, 2020
16.1 C
București

Vicepreședintele Autorității Electorale Permanente: Retragerea unor președinți ai secțiilor de votare este un proces normal. Nu este o situație excepțională

Vicepreședintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Marian Muhuleț, a anunțat că în cursul zilei de joi se va încheia tipărirea listelor electorale pentru referendumul din 6 și 7 octombrie.

”Stadiul pregătirilor este unul optim. Până în acest moment au fost chestiuni legate de reorganizarea unor secții. S-a finalizat această chestiune. Procesul de tipărire a listelor electorale se va încheia astăzi”, a spus Muhuleț.

În ceea ce privește retragerea unor președinți desemnați ai secțiilor de votare, vicepreședintele AEP a susținut că este vorba despre o situație normală, cu care instituția s-a confruntat și alegerile anterioare.

”Este un proces perfect normal, pentru că vorbim de înscrierea voluntară a acestor oameni. S-a întâmplat și la alegerile din 2016, la fel se întâmplă și acum.

Avem înlocuiri pe diverse motive, cel mai adesea sunt invocate motive personale. Nu este o cifră foarte mare care să nu fie gestionată. (…) Nu este o situație excepțională, cu care nu ne-am mai întâlnit”, a spus Marian Muhuleț.

Sute de președinți ai secțiilor de votare din mai multe județe și-au anunțat retragerea în ultimele zile. Astfel de situații s-au înregistrat în Sibiu, Bihor sau Olt.

- Publicitate -
Viab1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Mii de britanici au protestat împotriva asasinării lui George Floyd

În ciuda restricțiilor impuse pentru contracararea coronavirusului, mii de cetățeni britanici s-au adunat duminică la Londra și...

Ce măsuri de protecție se aplică pe terase și plaje începând de astăzi

Începând cu data de 1 iunie sunt permise activitățile de preparare, servire și consum al produselor alimentare,...

BNR rămâne prudentă

Pentru a impulsiona consumul și relansarea economiei, BNR a tăiat dobânda de politică monetară de la 2%...

Continuă haosul în zeci de orașe ale Statelor Unite. Înfruntări violente în fața Casei Albe și a reședinței președintelui. Donald Trump, condus la un...

În ciuda ordinului de încetare a focului impus în capitala Statelor Unite pentru oprirea violențelor ce nu...