Violenţe fizice în parlamentul Turciei cu prilejul dezbaterilor privind angajamentul militar la Idleb

Imagini de-a dreptul degradante au fost difuzate miercuri seară de posturi europene de televiziune ilustrând incidentele ce au avut loc în parlamentul turc între susținătorii președintelui Recep Erdogan și deputații opoziției, cu prilejul dezbaterilor extrem de aprinse referitoare la implicarea militară a Turciei în provincia de nord-est a Turciei, Idleb.

Lupte cu pumnii și cu picioarele au început în momentul în care Engin Ozkoc, din partea Partidului Republican al Poporului, partid de opoziție, a urcat la tribună pentru a participa la dezbateri. Înaintea deschiderii ședinței, într-o conferință de presă, Ozkoc l-a calificat pe președintele Erdogan drept „dezonorant, infam și trădător”. El l-a acuzat de asemenea pe președinte că a aruncat copiii poporului turc în lupte, în timp ce proprii săi copii au fost scutiți de serviciul militar.

Într-un discurs pronunțat anterior în fața membrilor propriului partid, Recep Erdogan a acuzat opoziția de „dezonoare, mârşăvie și perfidie” când pune sub semnul întrebării implicarea militară a Turciei în nord-estul Siriei. Așa cum se știe, tensiunea s-a amplificat inclusiv în viața politică din Turcia după moartea a peste 50 de soldați turci în cursul luptelor de luna trecută în provincia Idleb. Turcia și-a trimis mii de soldați în Siria pentru a împiedica o ofensivă a trupelor guvernamentale siriene, susținute de Rusia, să preia controlul asupra provinciei respective.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW