Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan, demiși după un șir incredibil de gafe

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis de premierul Cîțu, după ce a reușit „performanța” inegalabilă în ultimii 30 de ani de a nu trece o zi fără să facă o gafă majoră.

Mandatul său, deși scurt, va rămâne in istorie prin două incendii în spitale, la Matei Balș și Victor Babeș, soldate cu zeci de morți, prin evacuarea unor bolnavi din Spitalul Foișor în miez de noapte și o serie de măsuri elucubrante.

Alături de Voiculescu, a fost demisă și Andreea Moldovan, după ce a reușit cu succes să enerveze întreaga țară prin declarații stupide.

Nu mai târziu de aseară, aceasta declara la Digi 24 că „Și pe vechea grilă de analiză, Bucureștiul e de carantinat”, pentru a justifica un ordin publicat în Monitorul Oficial, fără știrea premierului.

Conform acestuia, Bucureștiul ar fi putut fi carantinat imediat.

Până se va stabili noul ministru, interimatul ar putea fi asigurat de președintele USR, Dan Barna.

Ce a declarat Cîțu

Premierul Florin Cîțu a explicat decizia: „Ca să avem succes în lupta cu pandemia, am spus mereu că este nevoie de încredere în instituțiile statului, în instituțiile care administrează această perioadă dificilă. În acest context, pentru a mă asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne, am decis să fac o schimbare la vârful Ministerului Sănătății. Vreau să-i asigur pe toți românii că eu cred cu tărie în această coaliție de guvernare, pentru că s-a constituit în urma votului românilor, în jurul unor valori, al unor idei și nu în jurul unor persoane”.

Ce spune Cioloș

Tot pe Facebook, președintele PLUS, Dacian Cioloș, a avut o reacție virulentă: „Modul în care a procedat Florin Cîțu, înaintând președintelui Klaus Iohannis cererea de demitere a lui Vlad Voiculescu fără consultarea conducerii Alianței USR PLUS și a Coaliției, este absolut inacceptabil.”

„Vom avea imediat o ședință a conducerii Alianței USR PLUS și vom decide împreună ce vom face”, a adăugat acesta.

Şedinţa de guvern programată pentru miercuri a fost amânată, în contextul demiterii lui Vlad Voiculescu

Şedinţa de guvern programată pentru miercuri a fost amânată, potrivit unei informări a Executivului, preluată de b1.ro: „Şedinţa de astăzi a Guvernului se amână, vom reveni în momentul convocării unei noi şedinţe de guvern”, se arată în informare.

Anunţul are loc în contextul în care Vlad Voiculescu a fost demis de la conducerea Ministerului Sănătății, iar Dan Barna ar refuza, potrivit unor surse, interimatul pentru acest portofoliu.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Bulibasa dacian cioloș, a avut o reacție virulentă ca cel mai capabil individ din organizatia plus a fost demis.Va dati seama ce valoare au ceilalti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW