duminică, 23 februarie, 2020
8.2 C
București

Cresc afacerile din comerț

În luna aprilie 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 3,6%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 0,2%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 7,1% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,8%.

În perioada 1.I-30.IV.2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de perioada 1.I-30.IV.2018 atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,1%, respectiv cu 8,0%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna aprilie 2019, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 3,6% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,0%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,7%) și la vânzările de produse nealimentare (+1,3%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2019, comparativ cu luna precedentă a scăzut pe ansamblu cu 0,2%, din cauza scăderilor la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-3,2%) și la vânzările de produse nealimentare (-1,1%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au crescut cu 2,3%.

Aprilie 2019 comparativ cu aprilie 2019

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna aprilie 2019, comparativ cu luna aprilie 2018 a înregistrat o creştere cu 7,1% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+9,0%), vânzările de produse nealimentare (+7,1%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+4,0%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna aprilie 2019, comparativ cu luna aprilie 2018 a înregistrat o creştere cu 6,8%, datorită creşterilor din vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+7,7%), vânzările de produse nealimentare (+7,6%) și din comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,6%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1.I-30.IV.2019, comparativ cu perioada 1.I-30.IV.2018 a înregistrat o creştere cu 8,1% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+10,4%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+10,1%)şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,7%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-30.IV.2019, comparativ cu perioada 1.I-30.IV.2018, a înregistrat o creştere cu 8,0% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+10,6%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+9,9%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,5%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Extindere geografică a focarelor de contaminare cu coronavirus

Agențiile internaționale de presă transmit tot mai multe informații ce confirmă o creștere a numărului cazurilor de contaminare și decese...

Angela Merkel: “Deosebirile de poziții, încă prea mari pentru a se ajunge la un acord privind bugetul plurianual al UE”

Vineri seară, șefii de stat și de guvern ai țărilor membre ale UE, reuniți la Bruxelles pentru a ajunge...

IMGB a devenit istorie

Doosan a decis prin Consiliului de Administrație suspendarea producției IMGB; Aproximativ 400 de persoane vor rămâne fără...

Primaria Bucuresti a modernizat si dotat 23 de biblioteci

Primaria Bucuresti a demarat, incepand cu anul 2017, un amplu proces de revitalizare a celor 30 de...

TRENDING