luni, 25 mai, 2020
15.2 C
București

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule este in crestere

În luna martie 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 19,5% cât și ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,2%, potrivit datelor publicate de INS.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 9,1% cât și ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,8%. Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 5,1% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent a crescut atât ca serie brută cu 18,2% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 18,3%.

În perioada 1.I-31.III.2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de perioada 1.I-31.III.2018 atât ca serie brută cu 5,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,1%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 17,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 16,4%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna martie 2019, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creștere cu 19,5% datorită creșterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+35,8%), comerţul cu autovehicule (+25,1%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+13,7%) şi la activităţile de întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+8,7%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2019, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o creștere cu 2,2%. În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei,serie brută, în luna martie 2019, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creștere cu 9,1% datorită creșterilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+14,6%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+8,3%), activităţile de spălarea şi curăţarea (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+6,2%) și la activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1,1%).

Activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor au rămas la același nivel. Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei,serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2019 faţă de luna precedentă a înregistrat o creștere cu 1,8%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna martie 2019, comparativ cu luna martie 2018 a înregistrat o creștere cu 5,1% datorită creșterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+76,5%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+12,0%), comerţul cu autovehicule (+1,9%) și la activitǎţile de întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+0,6%). Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2019 a înregistrat o creștere cu 7,3% faţă de luna martie 2018. Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna martie 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 18,2% mai mare comparativ cu luna martie 2018, provenită de la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+31,7%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+21,7%), activităţile de spălarea şi curăţarea (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+4,3%) și de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+2,8%). Activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor au scăzut cu 7,3%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2019 a crescut cu 18,3% comparativ cu luna martie 2018.

În perioada 1.I-31.III.2019 comparativ cu perioada 1.I-31.III.2018, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 5,3%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+56,3%), activităţile provenite din comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+11,8%), întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+3,7%) şi la comerţul cu autovehicule (+1,8%). 4/4 În perioada 1.I-31.III.2019 comparativ cu perioada 1.I-31.III.2018, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 6,1%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1.I-31.III.2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 17,4% mai mare comparativ cu perioada 1.I-31.III.2018, provenită de la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+26,4%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+18,0%), activităţile de spălarea şi curăţarea (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+8,3%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+6,9%). Activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor au scăzut cu 0,5%. Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-31.III.2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 16,4% mai mare comparativ cu perioada 1.I-31.III.2018.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

InspiraTIFF cu Mihnea Măruță, pe TIFF Unlimited. Primul invitat: Cristi Puiu

O serie de interviuri reunite sub umbrela InspiraTIFF, un proiect nou conceput de echipa Festivalului Internațional de...

Independența Film vine la tine acasă cu Parazit și alte filme premiate cu Palme d’Or

Independența Film, casa de distribuţie care promovează în România de peste 20 de ani filme independente de...

NASA anunță primul zbor cu astronauți americani la bord al unei rachete SpaceX

Doi astronauți americani vor decola la 27 mai, la bordul unei rachete SpaceX, acesta fiind primul zbor...

Benjamin Netanyahu, deferit justiției pentru corupție. Impact asupra guvernului de coaliție recent anunțat

Este pentru prima oară în Israel când un șef de guvern se află pe banca acuzaților. Abia...