joi, 2 aprilie, 2020
4.3 C
București

Voucherele de vacanta vor fi acordate si in urmatorii 2 ani

Guvernul va acorda vouchere de vacanta bugetarilor si in următorii doi ani, 2019 si 2020, dar la nivelul de 1.450 RON, care a fost stabilit anterior pentru 2017 si 2018.


Anterior se anuntase ca valoarea voucherele va fi inghetata pentru anul viitor. Premierul Viorica Dancila a anuntat ca Guvernul va adopta o ordonanta de urgenta in acest sens.  In mod normal, salariatii din sistemul bugetar beneficiază de o indemnizație de vacanță la nivelul unui salariu de bază minim brut pe țară, care anul acesta a fost de 1.900 RON, iar de la 1 ianuarie 2019 va depasi 2.000 RON.


Guvernul amana astfel pentru doi ani actualizarea valorii voucherelor, argumentand ca majorarea acestora ar conduce la un impact negativ semnificativ asupra bugetului de stat si implicit a bugetelor locale, în contextul creșterilor salariale deja produse, precum și a majorării salariului minim pe economie.
Conform datelor Guvernului, acordarea în perioada 1 iulie 2017 – 30 noiembrie 2018 a indemnizațiilor de vacanță sau a primelor de vacanță, după caz, sub forma voucherelor de vacanță, în valoare de 1.450 RON, a permis unui numar de 1,2 milioane de români, angajați ai instituțiilor de stat sau ai societăților în care statul este acționar unic sau majoritar, să-și petreacă concediile în țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

357 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus

Din datele centralizate până la această oră, un număr de 357 cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus...

Numărul deceselor în urma infectării cu noul coronavirus a ajuns la 92

Grupul de comunicare Strategică a anunţat că s-au înregistrat al 92 decese cauzate de noul coronavirus.

Hayat Var, o replică turcească la celebrul Dogville

Un film excelent realizat artistic, în care Reha Erdem dovedeşte o mare sensibilitate şi capacitate de înţelegere...

TRENDING

Afla acum SECRETELE unui magazin online prosper!

In prezent, mediul online poate costitui una...