duminică, 23 februarie, 2020
5.5 C
București

Vrei sa deschizi o afacere in domeniul IT? Iata ce este important sa faci

Domeniul IT-ului s-a dezvoltat extraordinar de mult in ultimii ani, motiv pentru care oamenii isi deschid din ce in ce mai des afaceri in aceasta directie. Cu toate ca poate parea usor de realizat si de manageriat o afacere de acest fel, in realitate, lucrurile sunt mult mai complicate.

Daca tu consideri ca tot ce trebuie sa faci este sa angajezi doi IT-isti extrem de priceputi cu care sa pornesti la drum, trebuie sa afli ca o afacere de succes in acest domeniu presupune si multe alte activitati, la care nici macar nu te-ai gandit, poate.

Iata ce trebuie sa faci daca iti doresti o afacere IT de succes:

·        Participa la conferinte si evenimente

In luna octombrie a avut loc evenimentul Gotech World, care a adus la un loc zeci de profesionisti din domeniului IT-ului si nu numai. Daca iti doresti sa afli cat mai multe, sa te pui la curent cu ultimele noutati si sa faci cunostinta cu maestrii domeniului, trebuie sa te interesezi cu privire la urmatoarele eventuri de acest fel. 

Cu ajutorul acestora, vei puteai obtine know-how-ul de care ai nevoie pentru a excela in sfera IT-ului.

·        Mergi la diferite cursuri

Chiar daca consideri ca esti informat in totalitate asupra acestui tip de activitate, niciodata nu strica sa afli lucruri suplimentare, care ar putea sa-ti fie de mare folos pe viitor. Tehnologia se schimba constant, trendurile si nevoile clientilor la fel, fapt pentru care este foarte important ca din cand in cand sa participi la diverse cursuri, care sa te puna la curent cu ultimele noutati aparute in domeniu.

·        Pune accent pe marketing

Nu este suficient sa angajezi cativa IT-isti cu care sa lucrezi de minune, pentru a acapara piata existenta in acest moment. Astfel, este stringent sa colaborezi cu un specialist de marketing, care sa reuseasca sa-ti promoveze firma la un alt nivel, prin intermediul strategiilor de promovare. Fara o publicitate puternica, nu vei putea reusi niciodata sa obtii succesul pe care ti-l doresti pentru tine si firma pe care o administrezi.

·        Tine cont de nevoile clientului

Este esential sa pui nevoile si cerintele clientului pe primul loc, deoarece doar in acest fel vei putea castiga notorietate. Tine cont de ceea ce-si doreste clientul, considera-l cea mai importanta parte din proiect si vei vedea ca lucrurile vor merge in directia cea buna.

·        Reinventeaza-te constant

Daca iti doresti sa fii prima alegere a oamenilor care isi doresc un produs in domeniul IT-ului, trebuie sa te reinventezi constant, sa depui tot efortul pentru a veni frecvent cu ceva nou pe piata. Pentru a reusi acest lucru, este necesar sa aloci o foarte mare din timp research-ului, pentru a observa tendintele si noile cai prin care sa-ti surprinzi clientii.

Prin urmare, o afacere in domeniul IT-ului nu inseamna doar deschiderea unui PFA si angajarea a doi prieteni care stiu sa faca o treaba la fel de buna ca tine. Daca iti doresti sa te afli in topul afaceristilor din acest domeniu, trebuie sa investesti atat bani, cat si timp si sa dai dovada de o perseverenta si vointa de neegalat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Extindere geografică a focarelor de contaminare cu coronavirus

Agențiile internaționale de presă transmit tot mai multe informații ce confirmă o creștere a numărului cazurilor de contaminare și decese...

Angela Merkel: “Deosebirile de poziții, încă prea mari pentru a se ajunge la un acord privind bugetul plurianual al UE”

Vineri seară, șefii de stat și de guvern ai țărilor membre ale UE, reuniți la Bruxelles pentru a ajunge...

IMGB a devenit istorie

Doosan a decis prin Consiliului de Administrație suspendarea producției IMGB; Aproximativ 400 de persoane vor rămâne fără...

Primaria Bucuresti a modernizat si dotat 23 de biblioteci

Primaria Bucuresti a demarat, incepand cu anul 2017, un amplu proces de revitalizare a celor 30 de...

TRENDING

Vom avea un nou Procuror General al României?

MinistrulJustiţiei,TudorelToader, a anunţat miercuri seară într-o declaraţie...