De-a lungul vieții, fiecare om se confruntă cu diverse situații, plăcute și neplăcute, care îl pot lua prin surprindere în cele mai neașteptate momente. Dacă urmează să te muți cu familia ta într-o nouă locuință, cel mai probabil, îți imaginezi că totul va fi perfect – însă, în realitate, lucrurile nu vor sta chiar așa. Cu siguranță, ai remarcat și tu din propriile experiențe că factorii externi nu pot fi controlați, iar clipele de fericire se pot transforma în câteva secunde în scenarii la care, poate, nu te-ai fi gândit vreodată. De aceea, este bine să fii pregătit corespunzător, indiferent dacă te muți într-un imobil nou în calitate de proprietar sau chiriaș, pentru ca niciun eveniment neprevăzut să nu-ți perturbe liniștea și fericirea alături de cei dragi.
Iată ce informații utile te pot ajuta să-ți construiești viața pe care o dorești în noul cămin alături de cei dragi:
- Încheie o asigurare facultativă a locuinței
Cea mai sigură metodă de protecție este, bineînțeles, cea financiară, mai precis încheierea unui pachet de asigurare a locuinței. Astfel, încă de la început, vei avea siguranța că toate bunurile conținute, imobilul cu destinație de locuință, dar și anexele, sunt asigurate. Cu alte cuvinte, toate acestea, cu asigurarea locuinței de la Asirom, vor fi protejate în cazul distrugerii în urma unor evenimente neprevăzute. Fie că este vorba despre avarii la instalații sanitare, fie despre pierderea cheilor sau alte situații, tu nu vei avea de ce să te îngrijorezi, deoarece, alegând această variantă, vei beneficia și de asistență tehnică la domiciliu. Alege pachetul perfect pentru tine și bucură-te de de stilul de viață dorit, împreună cu cei dragi!
- Montează un sistem de securitate
O altă idee pe care trebuie să o iei în considerare, încă din primele zile petrecute în noua locuință sau, de ce nu, chiar dinainte de a te muta, este instalarea unui sistem de securitate. În prezent, există o mulțime de opțiuni din care poți alege, de la diverși producători și cu o multitudine de funcții inteligente. Oricum, indiferent de varianta selectată, trebuie montați senzori pentru uși și pentru ferestre, inclusiv instalate detectoare de mișcare în zone care oferă unghiuri largi de expunere, precum colțurile livingului sau holului de la intrare, pentru a detecta rapid orice intrare prin efracție, spre exemplu. În plus, în cazul modelelor de ultimă generație, există posibilitatea de a conecta sistemul de securitate cu diferite dispozitive pe care le folosești zi de zi. Astfel, în cazul unei alerte, vei fi rapid înștiințat și vei putea lua măsurile necesare.
- Instalează o sonerie video
Dacă dorești să vezi și să vorbești cu persoanele care se află la ușa din fața casei tale, atunci soluția de care ai nevoie este o sonerie video instalată. Cu ajutorul unui astfel de dispozitiv vei putea și înregistra videourile, iar în cazul unei spargeri, hoțul va fi „prins” pe cameră. La fel ca în cazul unui sistem de securitate performant, și un astfel de produs se poate conecta la WI-FI astfel încât să poți urmări mereu, de pe mai gadgeturile tale, ce se întâmplă în fața ușii și chiar să primești alerte atunci când există activitate în locul respectiv.
În concluzie, casa fiecărei persoane ar trebui să fie acel loc relaxant care ține departe factorii de stres și unde frica este lăsată deoparte. Însă, din păcate, având în vedere faptul că realitatea nu se aliniază mereu cu idealul nostru, este bine să fii pregătit din toate punctele de vedere – încheierea unei asigurări facultative a locuinței, montarea unui sistem de securitate și instalarea unei sonerii video sunt câteva dintre metodele la care poți apela cu încredere în vederea unui trai liniștit, cu oamenii iubiți, indiferent de posibilele evenimente neprevăzute care îți vor apărea în drum.