Ridicarea unei case necesita, pe langa timpul relativ lung al procesului de construire, si foarte multa rabdare si resurse financiare. In timp, acea casa va deveni propriul camin, o locuinta in care va veti desfasura toate activitatile de zi cu zi intr-un mediu placut. Insa, pana atunci, veti avea de parcurs un drum destul de lung si costisitor. Bugetul alocat casei va fi impartit, cumparand materialele cu o parte din valuta, iar cu cealalta angajand muncitorii ce o vor construi. Veti avea nevoie de echipe de meseriasi din mai multe domenii de activitate pentru toate lucrarile de santier. Din moment ce construirea unei casa necesita o investitie enorma, pe termin lung sau chiar pe viata, se renteaza ca meseriasii sa fie profesionisti. Mergand pe aceeasi premisa, trebuie sa alegeti materiale de constructii de calitate pentru durabilitate si rezistenta. Iar pe langa pregatirile propriu-zise pentru construirea casei, trebuie sa va pregatiti si moral, intrucat va fi o perioada destul de lunga si obositoare.
Iata ce etape vei parcurge in construirea casei tale!
Proiectarea
Primul pas in construirea propriei case se rezuma la cautarea arhitectului potrivit. Gasirea unui arhitect care sa-ti proiecteze, asa cum iti doresti casa visurilor tale, este o etapa extrem de importanta si, de asemenea, obligatorie. Acesta va face tranzitia intre vis si realitate, creand schita propriu-zisa a viitoarei cladiri. Va trebui sa-i comunici arhitectului tau toate informatiile de care are nevoie, de la dimensiunea cladirii, numarul de camere si etaje pana la nevoile si visurile tale in materie de design.
Turnarea fundatiei si construirea elevatiei
Pentru realizarea fundatiei este necesara o expertiza externa. Odata obtinuta, se poate incepe in sfarsit construirea casei. Astfel, va fi creata baza intregii cladiri, urmand ca mai apoi sa fie ridicati peretii.
In cazul unei constructii pe cadre, etapa urmatoare consta in construirea structurii. Pe cand, o constructie cu zidarie portanta, va fi succedata de construirea stalpilor si ridicarea zidurilor. In functie de numarul de camere ce vor fi construite, timpul de lucru se va prelungi automat.
De indata ce peretii au fost ridicati, se poate trece la turnarea placii si la construirea acoperisului. Un aspect important in realizarea acestuia este alegerea unor materiale de inalta calitate, care sa ofere protectie si care sa reziste in timp. Pentru amplasarea lui alege oameni din domeniu, specialisti, care sa-si faca treaba ca la carte. Materialele sunt in zadar de inalta calitate, daca manopera nu se ridica la acelasi nivel.
Instalatiile
Dupa toate acestea, urmeaza amplasarea instalatiilor sanitare si electrice. Aceasta etapa se poate intinde pe toata durata constructiei, avand un intreg proces in spate. Atat lucrarile sanitare, cat si cele electrice vor fi realizate de o expertiza competenta, nelăsând loc de amatori. Cu siguranta, pentru ca rezultatul sa fie pe masura asteptarile, un meserias bun are nevoie de produse calitative, precum au cei de pe Shop-einstal.ro. Asadar, alegeti cu mare atentia magazinul de instalatii sanitare, dar si electrice pentru locuinta voastra. In caz contrar, alegerea unor tevi, de exemplu, de slaba calitate poate duce la scurgeri de apa. Poate fi din cauza filetului cu compresie necalitativ sau, dupa caz, din cauza fitigurilor cu lipire. Nimeni nu-si doreste astfel de neplaceri, intrucat reparatiile sunt costisitoare si necesita timp.
Finisajul
Imaginea de ansamblu a intregii case incepe sa prinda contur cu acest pas. Dupa varuirea peretilor si montarea gresiei si parchetului, tot ce ramane de facut este sa alegeti mobilierul.
Astfel, procesul s-a incheiat. Dupa luni sau ani in care ati asteptat acest moment, in sfarsit a venit. Acum aveti ragaz sa faceti din casa, acasa!