Te-ai hotărât să încerci pentru prima dată să-ți faci singur vinul din recolta de struguri pe care o ai? Vrei să înveți să faci un vin bun, astfel încât să nu mai fii nevoit să cumperi din altă parte și să te poți bucura de el pe tot parcursul anului? Vrei să ai ocazia să le oferi și celor dragi din gustul aromat al vinului pentru al cărei conceperi ai depus atâta trudă? Nu mai sta pe gânduri și începe chiar sezonul acesta! Acest articol ți-a pregătit câteva sfaturi în ceea ce privește 3 ustensile importante care îți vor ușura munca în acest sens, așadar urmărește-l în continuare pentru a afla mai multe detalii!
Iată care sunt principalele lucruri de care ai nevoie ca să obții ușor un vin bun
1. Foarfece profesionale
După ce te-ai ocupat tot anul de recolta de struguri, ai verificat-o constant și te-ai asigurat că totul merge conform planului, în toamnă sosește momentul în care trebuie să o culegi. Cum altfel dacă nu cu ajutorul unor foarfece calitative, care să ușureze întreg procesul, fără ca tu să depui prea mult efort? Așadar, primul lucru pe care trebuie să-l iei în calcul când pornești pe acest drum este să achiziționezi astfel de ustensile care îți vor face treaba mai ușoară!
2. Zdrobitor de struguri
După ce ai adunat roadele muncii tale, vine momentul în care trebuie să le prelucrezi cu grijă pentru a ajunge la rezultatul mult visat. Cea mai ușoară metodă prin care poți face asta, fără dar și poate, este un zdrobitor de struguri, pe care îl poți găsi afișat pe site-ul celor de la Viața-la-țară.ro și care îți va reduce efortul depus la jumătate, față de metoda tradițională a bătrânilor de a zdrobi strugurii cu picioarele. În acest fel, volumul de muncă va fi mai mic, iar randamentul mult mai mare.
3. Butoaie de LEMN
După ce zdrobirea strugurilor și perioada de fermentare de 2 zile a luat sfârșit, urmează depozitarea produsului rezultat în butoaie de lemn, dar nu înainte de a îndepărta spuma albă care s-a format în urma fermentării acestuia. După înlăturarea acelei spume, urmează strecurarea mustului obținut, până când acesta rămâne limpede și depozitat în acele butoaie de lemn în care va sta 3-4 săptămâni pentru a fermenta. De menținut este faptul că butoaiele trebuie ținute într-un loc răcoros și uscat, unde căldura nu poate pătrunde și închis corespunzător încât să nu regăsești diferite insecte în must, dar și să fie aerisit.
Prin urmare, nu ai nevoie de foarte multă experiență, documentare, timp petrecut, muncă depusă sau bani investiți pentru a face un vin bun acasă. Trebuie, totuși, să te interesezi cu privire proces fie pe internet, fie la apropiați, pentru a fi sigur că nu dai greș, însă dacă respecți toate regulile „de bază” este imposibil să nu ai parte de rezultatul la care aspiri. Nu mai sta pe gânduri și începe chiar anul acesta să-ți creezi propriul vin de care te poți bucura pe tot parcursul anului!