Cum aplici erbicid total in preajma culturilor, fara sa afectezi productia? Metode si tehnici

Folosirea unui erbicid total in apropierea culturilor poate fi periculoasa, deoarece, daca nu este aplicat cu atentie, poate duce la eradicarea acestora. Specialistii atrag atentia asupra modului in care se poate folosi acest tip de substanta, deoarece ea este destinata eliminarii complete a tuturor tipurilor de ierburi din locul pe care este imprastiata.

Unde se poate aplica un erbicid total?

Specialistii recomanda aplicarea unui astfel de erbicid in zonele in care nu exista culturi active sau in care nu se doreste cultivarea in urmatoarele luni. Totodata, se recomanda folosirea unei astfel de solutii pentru eradicarea buruienilor din zonele de cale ferata, de pe locurile in care urmeaza sa se construiasca, dar si de pe aleile din curti, livezi, pepiniere etc.

Cand se poate aplica erbicid total pe terenurile cultivate?

  • inainte de semanat / arat (toamna);
  • inainte de recoltat – se poate folosi acest tip de solutie atunci cand culturile de cereale sunt puternic imburuienate, atata timp cat umiditatea boabelor este sub 30%;
  • pe miristi – erbicidarea se face dupa recoltarea cerealelor paioase. Inainte de a aplica erbicidul, se elibereaza terenul de paie, se asteapta recresterea buruienilor si, apoi, se aplica solutia. Se lasa terenul nearat timp de 3-4 saptamani (pentru pir) si 5 saptamani pentru stuf;
  • vii si livezi – se aplica solutia primavara, atunci cand buruienile au aproximativ 10-20 cm. Specialistii recomanda ca, in aceste zone, aplicarea solutiei sa fie facuta cu maxima atentie, astfel incat lichidul sa nu atinga partile verzi ale vitei de vie si a pomilor.
erbicid-total (2)-min

Cum se aplica un erbicid total, fara a afecta plantele din imprejurimi?

Acest tip de erbicid se aplica strict pe plantele ce se doresc exterminate, cu grija ca solutia sa nu ajunga pe frunzele copacilor sau pe alte plante ce se doresc a fi pastrate.

Aplicarea acestei solutii, care duce la moartea tuturor tipurilor de plante, se poate face cu ajutorul duzelor speciale pentru erbicidat sau cu ajutorul palniilor de protectie. Folosirea acestor dispozitive te ajuta sa directionezi stropii de solutie exact in zona dorita, fara a exista pericolul ca acestia sa ajunga si pe frunzele sau plantele din jur, pe care doresti sa le pastrezi si protejezi.

In plus, acest tip de erbicid se aplica atunci cand buruienile sunt mari, deaorece este absorbit prin frunze. Daca sunt taiate, este posibil ca solutia sa nu aiba efectul asteptat. Rezultatele aplicarii unui astfel de erbicid pot deveni observabile in aproximativ 5-7 zile, in momentul in care buruienile incep sa se inroseasca si sa moara.

Avantajele folosirii unei solutii de erbicidat total:

  • reduce gradul de imburuienare in anul urmator;
  • elimina buruienile problema, de tipul palamida, costrei, stuf, rugi, pir etc.;
  • elimina efectul de fitotoxicitate al unor erbicide peliculare, in cazul unor precipitatii peste medie, ce pot avea loc in primavara urmatoare;
  • costuri reduse / ha (pe hectar) si reducerea cantitatii de pesticide / ha;
  • costuri reduse cu folosirea altor tipuri de pesticide. De exemplu, se poate elimina in totalitate aplicarea erbicidelor pelicuare.

Intra pe PlantMaster.ro, consulta oferta… completa de erbicid total si comanda produsul de care ai nevoie pentru zona vizata! Inainte de aplicare, citeste cu atentie si respecta intocmai instructiunile producatorului! Prepara erbicidul conform cantitatilor indicate si aplica-l respectand specificatiile primite, pentru a te bucura de eficienta maxima si a scapa de buruienile nedorite!

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW