Wang Yi: China sprijină Kazahstanul în eforturile sale de menținere a stabilității

Ministrul Afacerilor Externe, Wang Yi, a avut luni o convorbire telefonică cu omologul său kazah, Mukhtar Tleuberdi. Șeful diplomației chineze a afirmat că într-un moment crucial în care se decide viitorul Kazahstanului și în calitate de partener strategic permanent, China sprijină ferm acțiunile guvernului kazah de menținere a stabilității și oprire a violențelor.

La rândul său, Mukhtar Tleuberdi a declarat că situația din țara sa este sub control iar îndatoririle internaționale și securitatea insituțiilor, cetățenilor și a investițiilor străine vor fi asigurate.

Wang Yi a mai spus că dorește intensificarea parteneriatelor cu departamentele juridice și de securitate din Kazahstan, cât și colaborările bilaterale împotriva intervențiilor străine pentru asigurarea siguranței sistemului politic din cele două țări. De asemenea, China se împotrivește oricăror încercări ale forțelor externe de a provoca tulburări și de a instiga la „revoluții colorate” în Kazahstan.

Tleuberdi și-a exprimat speranța aprofundării cooperării cu China în domeniul securității pentru combaterea „celor trei forțe”- secesionismul, extremismul religios și terorismul.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW