Xi Jinping a discutat online cu liderii Uniunii Europene

Președintele Chinei, Xi Jinping, a avut vineri o întrevedere online cu președintele Consiliului European, Charles Michel și președintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen.

Xi Jinping a afirmat că în urmă cu opt ani, în timpul vizitei sale la sediul general al Uniunii Europene, a propus construcţia unei punţi de prietenie şi cooperare bilaterală şi înfiinţarea unor relaţii de parteneriat strategic complet bazate pe pace, creştere, reformă și civilizaţie, cu un impact major pe plan global. Dorinţa părţii chineze în acest domeniu nu s-a schimbat nici până în prezent şi are o semnificaţie mai realistă în actuala situaţie mondială.

Pandemia de COVID-19 nu s-a încheiat, iar în acest context relansarea economiei mondiale se confruntă cu mai multe greutăţi, mai ales şi după izbucnirea crizei din Ucraina. În acest caz, China şi Europa, în calitatea lor de două forţe majore pe plan mondial, de două pieţe mari şi de două civilizaţii mari trebuie să întărească comunicarea în domeniile relaţiilor bilaterale şi în aspecte importante care au în vedere pacea şi dezvoltarea mondială, să joace un rol constructiv şi să ofere stabilitate într-o lume tot mai tulbure.

Xi Jinping a subliniat că de anul trecut, relaţiile chino-europene au înregistrat o nouă dezvoltare, iar cooperarea chino-europeană a obţinut rezultate noi în ciuda apariției unor greutăţi. Faptele arată că Europa și China au interese comune şi o bază solidă de cooperare. Doar prin cooperare şi coordonare, cele două părţi vor rezolva problemele şi se pot confrunta în comun cu provocările. China adoptă o politică stabilă şi consecventă faţă de Europa, dorind ca Bruxellesul să aplice o politică de sine stătătoare faţă de China şi să depună, alături de Beijing, eforturi comune pentru promovarea relaţiilor bilaterale pe cale stabilă şi pe termen lung.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW