sâmbătă, 4 aprilie, 2020
8 C
București

Zona Balcanilor, sufocată de o poluare atmosferică fără precedent

Belgradul, Sarajevo, Priștina, Skopje și alte orașe din zona Balcanilor, transmite corespondentul RFI din capitala Serbiei, se află de mai multe zile blocate de o ceață extrem de densă, fără precedent, provocată de poluarea atmosferică.

Specialiști în domeniu situează orașele mai sus menționate printre localitățile cele mai poluate din lume, motiv pentru care guvernul Serbiei și autoritățile din vecinătatea ei au fost somate să reacționeze. Vineri seară a avut loc chiar o manifestație la Belgrad, cetățenii presând astfel autoritățile să ia măsuri adecvate prevăzute de lege privind protejarea mediului înconjurător. Particule fine în atmosferă, un cer întunecat, un aer greu de suportat, urât mirositor – se semnalează de multe zile în regiune. Farmaciile au fost invadate de cetățeni pentru a-și procura măști respiratorii, dar stocurile sunt de departe insuficiente față de cerere. Străzile sunt practic părăsite, autoritățile sfătuind cetățenii să-și limiteze deplasările. Situația s-a agravat și mai mult din cauza absenței vântului care ar fi putut dispersa fumul creat de încălzirea cu cărbune a locuințelor sau al industriilor poluante. Corespondentul RFI relevă că multe alte capitale din zona Balcanilor sunt afectate de ceaţa densă provocată de mici particule poluante emise în atmosferă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Sâmbătă, 4 aprilie, zi de doliu național în China, în memoria victimelor COVID-19

China organizează sâmbătă un doliu național pentru martirii decedați în cadrul luptei împotriva maladiei provocate de coronavirus...

Încă o declarație de presă a lui Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis, a susţinut astăzi, 3 aprilie, la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă.

Nelu Tătaru: „În 2-3 zile, vom fi la zi cu testele”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că România a ajuns la peste 40 de centre de testare...

România a ajuns la 3.183 persoane infectate cu coronavirus

Până astăzi, 3 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.183  de cazuri de persoane infectate cu virusul...

TRENDING