Dezvăluirea uimitoare a C919, cel mai mare avion de pasageri al Chinei, la Spectacolul Aviatic de la Singapore 2024 a fost salutată ca o realizare a „Made in China”. Acest lucru este determinat de modernizarea factorilor de creștere economică ai Chinei. Un grup de sondaje globale realizate de CGTN și Universitatea Renmin din China (RUC) prin intermediul Institutului Internațional de Cercetare a Comunicării New Era arată că 87,1% dintre respondenți apreciază eforturile Chinei de a-și îmbunătăți calitatea economică prin inovație științifică și tehnologică, considerând că noua productivitate calitativă va ajuta procesul de modernizare al Chinei să fie rapid și bun.
Dezvoltarea rapidă a economiei Chinei de peste 40 de ani a beneficiat de modernizarea continuă a forțelor de producție, în care inovația științifică și tehnologică a fost întotdeauna prioritatea principală. În plus față de C919, nava de croazieră mare construită de chinezi și-a încheiat călătoria de probă, navele spațiale Shenzhou își continuă misiunile în spațiu, iar submersibilul cu echipaj uman Fendouzhe a ajuns la cea mai mare adâncime oceanică în 2023. În cadrul sondajului, 93,2% dintre respondenții la nivel global laudă puterea științifică și tehnologică puternică a Chinei, iar 84,9% consideră că realizările științifice și tehnologice ale Chinei aduc beneficii semnificative comunității internaționale. Potrivit datelor, finanțarea Chinei pentru cercetarea fundamentală a crescut de la 49,9 miliarde de yuani în 2012, la 202,35 miliarde de yuani în 2022, sprijinind puternic producția de realizări majore în domeniul informațiilor cuantice, al celulelor stem și al biologiei sintetice etc. În sondaje, 85,4% dintre respondenții la nivel global vorbesc foarte mult despre investițiile uriașe și determinarea Chinei în inovația independentă.
Modernizarea Chinei este modernizarea dezvoltării verzi, iar verdele este baza economiei Chinei și a dezvoltării de înaltă calitate. Potrivit sondajelor, 91,9% dintre respondenți salută practica Chinei de a respecta, adapta și proteja natura în căutarea modernizării și laudă efortul Chinei de a se strădui să realizeze o coexistență armonioasă între ființele umane și natură. Aproape 60% (59,7%) dintre aceștia sunt optimiști cu privire la perspectivele de dezvoltare de înaltă calitate ale Chinei, considerând că mediul natural al Chinei va deveni mai bun și că va fi din ce în ce mai în armonie cu dezvoltarea sa economică și socială. Promovarea și aplicarea energiei verzi și a tehnologiei modelează un nou model pentru dezvoltarea economică de înaltă calitate a Chinei. Datele de la Administrația Generală a Vămilor din China arată că valoarea totală a exporturilor noului trio verde intensiv tehnologic al Chinei, și anume bateriile solare, bateriile litiu-ion și vehiculele electrice, a crescut la 1,06 trilioane de yuani în 2023. În cadrul sondajului, 78,5% dintre respondenți consideră că industriile ecologice din China oferă un sprijin solid pentru dezvoltarea economică durabilă și sunt cruciale pentru stabilitatea lanțului industrial global și a lanțului de aprovizionare. Alți 84,5% dintre respondenți consideră că China își îmbunătățește calitatea economică cu inovații științifice și tehnologice care accelerează procesul de dezvoltare a modernizării și oferă o nouă referință pentru alte țări. Șaptezeci și patru la sută se așteaptă ca China să împărtășească mai multă experiență în dezvoltarea economică de înaltă calitate pentru a ajuta la realizarea dezvoltării comune.
Sondajele au fost realizate în rândul a 11.180 de respondenți din întreaga lume, inclusiv persoane din țări dezvoltate precum Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Franța, Spania și Australia, precum și din țări în curs de dezvoltare precum Brazilia, Thailanda, Emiratele Arabe Unite, Egipt și Africa de Sud.
Articol realizat de Radio China Internațional și CCTV