​Inovația, cuvântul cheie în dezvoltarea Chinei

Primul sistem de trafic maglev din lume, capabil să asigure o rulare de 600 km/h a fost lansat la Qingdao, oraș din estul Chinei, la data de 20 Iulie 2021, fiind cel mai rapid vehicul de transport terestru.

După indicele de inovare, China a urcat, în 2021, pe locul 12 la nivel mondial, ocupând primul loc între economiile cu venituri medii. De asemenea, în 2021, cel de-al 14-lea plan cincinal al Chinei a fost pus în aplicare oficial, plan în care se prevede ca inovația să devină principala forță motrice în dezvoltarea națională.

Compania Fuguang din Fujian a inventat primele lentile de ultra-înaltă definiție 4K, 8K și 10K din China. Acuratețea de procesare a lentilelor atinge un nivel nanometric, iar cota de piață a produselor de vârf se clasează printre primele trei în lume. Fondată în 2004, compania are capital mixt în procesul de dezvoltare, guvernul chinez acordând subvenții și sprijin în inovare.

Îndiferent de tipul companiei sau instituției, inovația poate fi susținută de stat. Aceasta este politica dedicată inovării de către guvernul chinez.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW