Iohannis: ,,România nu are prim-ministru”. Războiul Palatelor se mută la CCR

Conflictul dintre Palatul Victoria şi Cotroceni ajunge la Curtea Constituţională. La scurt timp după ce premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că a sesizat CCR în legătura cu amanarea preşedintelui de a semna numirile pentru Transporturi şi Dezvoltare, Klaus Iohannis a reacţionat dur şi a spus că ,,România nu are prim-ministru”.

Potrivit şefului statului, Curtea Constituţională nu poate ,,rezolva problema, fiindcă problema nu e una constituţională, este una politică”.

,,Se aude că doamna prim-ministru a trimis o solicitare de rezolvare a unui conflict la Curtea Constituţională. Probabil Curtea va da un răspuns, însă daţi-mi voie să vă spun că nu va rezolva problema.

CCR nu are cum să rezolve problema, fiindcă problema nu e una constituţională, este una politică.

O să vă spun care sunt cele două cauze ale acestei probleme politice. Prima este că România nu are de facto prim-ministru. A doua cauză e inabilitatea PSD de a face politică de orice fel”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

De asemenea, Klaus Iohannis a spus că a primit joi de la premierul Viorica Dăncilă o solicitare de remaniere a Guvernului.

„Doamna premier mi-a trimis în scris, fără să mă contacteze, o solicitare de remaniere a guvernului, după care, fără să aştepte răspunsul, mi-a mai trimis o solicitare fără să caute o discuţie sau un dialog cu mine.

În definitiv, doamna premier m-a sunat ieri. Ce credeţi că m-a întrebat? Dacă am terminat analiza şi am ajuns la un răspuns.

Şi i-am răspuns că nu. Sincer, mă aşteptam să mă caute, să măs une şi să mă întrebe – domnule preşedinte, de ce nu-mi daţi un răspuns? Care este problema? Noi nu suntem puşi aici să trimitem hârtii. Noi suntem puşi aici pentru a rezolva problemele României ,ori asta se face prin dialog instituţional”,a mai spus şeful statului.

Întrebat de jurnalişti cine conduce în prezent ţara, preşedintele a afirmat că Guvernul este condus astăzi de către Liviu Dragnea, „infractorul Dragnea, care conduce prin interpuşi”.

,,Am sesizat Curtea Constituțională pentru a soluționa acest blocaj creat de domnul președinte. Nu ne-am dorit acest lucru, nu îmi doresc acest lucru, dar interesul României este mai presus de ambiții, de jocul politic sau de o campanie electorală”, declara vineri Viorica Dăncilă.

Anunţul Vioricăi Dăncilă vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că încă nu a finalizat analiza privind remanierea propusă de Guvern.

CCR a inregistrat sesizarea Guvernului

Curtea Constituţională a României a înregistrat vineri sesizarea Guvernului în legătură cu un posibil conflict juridic de natură constituţională, după ce preşedintele Klaus Iohannis a amânat numirea miniştrilor la Transporturi şi Dezvoltare Regională, au precizat, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR, potrivit  stiripesurse.ro

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW