marți, 27 octombrie
9.4 C
București
marți, 27 octombrie

Grecia: Manifestații și incidente cu forțele de ordine la Atena și Salonic

Proteste și incidente cu poliția au marcat joi cea de a 10-a comemorare a morții tânărului Alexis Grigoropoulos, un licean în vârstă de 15 ani, ucis de un polițist. Această tragedie a provocat atunci o adevărată revoltă, protestele și ciocnirile cu forțele de ordine prelungindu-se de-a lungul câtorva săptămâni.

Joi, relatează corespondenții agențiilor de presă internaţionale și  elene, circa 4.000 de persoane (cifră a poliției) au manifestat la Atena și Salonic. La Atena, la manifestație au luat parte mai întâi aproximativ 800 de persoane, acțiunea fiind marcată de incidente cu polițiștii. În seara aceleiași zile, la Atena au ieșit în stradă, în atmosfera calmă, mai bine de 1.700 de persoane, simpatizante ale partidelor și grupurilor de extremă stânga. La finele comemorării, grupuri de tineri încagulaţi au provocat incidente cu forțele de ordine în cartierul Exarchia, teatrul unor frecvente incidente între elemente anarhiste și poliție. Pe străzi au fost ridicate baraje de pubele în flăcări. Poliția a reținut peste 20 de persoane violente.

Reamintim că polițistul care în 6 decembrie 2008 a lansat un tir mortal ce l-a ucis pe tânărul Alexis Grigoropoulos a fost deferit tribunalului, procesul lui judecându-se în acest moment în apel, după ce în 2010, în prima instanță, a fost condamnat la închisoare pe viață sub acuzația de omicid.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. GRECIA 14 MARIA 14; GRE.C.I.A. GRE-Georgeta, C-Creier, I-Ilie, A-Alb. Georgeta și Creierul alb al lui Ilie. Georgeta a fost maica mea, omorâtă în anul 2004, la 49 de ani și ulterior clonată. Nu știu nici astăzi cum a murit și nici unde e îngropată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW