Turcia: aproape 2.000 de condamnări pe viață după lovitura de stat nereușită din iulie 2016

După puciul nereușit din vara anului 2016, a anunțat marți presa turcă, autoritățile președintelui Erdogan au lansat o campanie de epurări de o amploare fără precedent la nivelul întregii țări. Aproape 2.000 de persoane au fost condamnate în urma unor procese intentate după lovitura de stat imputată de Ankara predicatorului Fethullah Gülen, aflat de mai bine de 20 de ani în exil în Statele Unite. Peste 55.000 de persoane au fost arestate și 140.000 au fost destituite sau suspendate. Din cele 289 procese intentate după puci pe întreg teritoriul țării, precizează agenția de presă oficială Anadolu, 239 sunt deja finalizate, cu 1.934 condamnări la închisoare pe viață. Alte 1.123 persoane au fost condamnate la pedepse ce merg până la 20 de ani închisoare. Una dintre ultimele persoane condamnate este nepotul lui Fethullah Gülen, respectiv Selman Gülen, căruia i s-au dat 7,5 ani de închisoare sub acuzația de «apartenență la un grup terorist înarmat». Deși au trecut doi ani de la puci, epurările continuă, în fiecare săptămână fiind anunțate noi arestări sau destituiri. În afara persoanelor legate sau bănuite că au legături cu mișcarea predicatorului Gülen, epurările au vizat de asemenea opozanți pro-kurzi sau oameni de presă, critici la adresa terorii instituite de autoritățile lui Recep Erdogan.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. Turcia e primul stat din lume care a desființat Evoluționismul din toate școlile. Eu le proorocesc un viitor înfloritor.

  2. Se pare ca unii din ziaristii nostri ar fi dorit ca lovitura de stat din Turcia (lui Erdogan, precum se scrie…) sa reuseasca…

    In Spania regimul lui Rajoy a epurat zeci de politicieni dizidenti din parlamentul catalan si i-a bagat in inchisoare pentru ca au organizat un referendum in urma caruia 90% din participanti au votat DA. Dar la spanioli problema se pune altfel… stati sa va explic:
    nu e dictatura, nu e azvarlita opozitia politica in inchisori, nu este restrans dreptul la vot al cetatenilor, nuuuu, nu ati inteles.

    Acolo se aplica legea, se intervine legal cu politia pentru a fura urnele de vot in ziua referendumului catalan. ce mai – e democratie, dar nu o intelegem noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW