joi, 28 mai, 2020
20.9 C
București

15-20 iunie: prima Olimpiadă Națională de Creativitate Științifică, la Suceava

În perioada 15-20 iunie, se va desfășura Etapa națională a Olimpiadei de Creativitate Științifică organizată de Ministerul Educației Naționale, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Universitatea ,,Ștefan cel Mare” din Suceava și Societatea Științifică ,,Cygnus”- centru UNESCO, potrivit USV.

Aflată la prima ediție, Olimpiadea Națională de Creativitate Științifică a fost înființată pentru a contribui la orientarea educației naționale către transformările profunde ce au loc într-o societate bazată pe cunoaștere și către dezvoltarea competențelor specifice creativității în domeniul științific și tehnic la elevi.

Olimpiada de Creativitate Științifică este organizată pe două categorii, respectiv juniori (clasele a V-a – a VIII-a) și seniori (clasele a IX-a – a XIII-a), și va cuprinde următoarele secțiuni tematice:

  • Științe fundamentale;
  • Științe aplicate;
  • Tehnologia Informației;
  • și Robotică .

Festivitatea de deschidere a Olimpiadei va avea loc în data de 15 iunie, începând cu ora 16:00,  în Auditoriumul „Joseph Schmidt” al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Festivitatea de premiere a Olimpiadei va avea loc în data de 19 iunie, începând cu ora 15,  în Auditoriumul „Joseph Schmidt” al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, premiile oferite de Ministerul Educației Naționale fiind suplimentate de medalii, diplome și premii oferite de organizatorii locali și de OSF Global Services, sponsorul principal al Olimpiadei Naționale de Creativitate Științifică.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Confindustria vrea modificarea restricțiilor de intrare în România

Confindustria România, patronatul companiilor din România cu capital italian, a transmis un mesaj public către Guvernul României...

197 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus

Până astăzi, 28 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.791 de cazuri de persoane infectate cu...

“Renmin Ribao”: “Urmărirea Chinei în justiție pentru Covid-19 contravine dreptului internațional”

”Tentativele unor responsabili americani de a deferi China justiției acuzând-o de provocarea pandemiei Covid-19 sunt pur și...

Coronavirus: Zece zile de doliu național în Spania

Guvernul spaniol a declarat zece zile de doliu național, începând din 26 mai, în memoria celor peste...