marți, 26 mai, 2020
12.8 C
București

160 miliarde dolari alocați de Banca Mondială pentru a ajuta sanitar și economic statele lovite de coronavirus

Banca Mondială a anunţat că este pregătită să aloce 160 de miliarde dolari în următoarele 15 luni pentru a ajuta ţările să reacţioneze la consecinţele sanitare imediate ale pandemiei şi să sprijine redresarea economică, informează agențiile internaționale de presă.

Consiliul de administraţie al băncii a aprobat joi “un prim set de operaţiuni de ajutoare de urgenţă pentru ţările în curs de dezvoltare din întreaga lume”, se arată într-un comunicat în care este menţionat un “prim set de proiecte, în valoare de 1.9 miliarde de dolari” destinat unui număr de 25 de ţări. Este în pregătire un plan de ajutorare a altor 40 de țări.

“Avem deja operaţiuni de răspuns în domeniul sănătăţii în peste 65 de ţări”, a subliniat într-o declarație de presă David Malpass, directorul Băncii Mondiale.

“Ne străduim să consolidăm capacitatea ţărilor în curs de dezvoltare de a răspunde la pandemia COVID-19 şi să scurtăm timpul necesar redresării economice şi sociale”, a adăugat David Malpass. Totodată, a subliniat necesitatea unei “acţiuni de amploare” pentru ţările cele mai sărace, care sunt cele mai vulnerabile şi care vor fi “probabil cele mai afectate”.

India va fi cel mai mare beneficiar al primei etape de asistenţă, cu o facilitate de 1 miliard de dolari, urmată de Pakistan, cu 200 milioane de dolari, şi Afganistan, cu circa 100 milioane de dolari. În afara acestor trei state, Banca Mondială va oferi ajutor ţărilor de pe aproape toate continentele. În plus, Corporaţia Financiară Internaţională (IFC) din cadrul Băncii, destinată sectorului privat, oferă o finanţare de 8 miliarde de dolari “pentru a ajuta companiile private afectate de pandemie şi pentru a păstra locurile de muncă”.


By Franz Mahr (World Bank) – https://www.flickr.com/photos/worldbank/47490403962/, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=77874774

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Sondaj comandat de PE: Europenii doresc ca UE să aibă mai multe competențe în abordarea crizelor similare celei provocate de COVID-19

- Aproape șapte din zece respondenți (69%) doresc ca Uniunea Europeană să poată juca un rol mai...

Înapoi în viitor

După două luni de izolare, mulți se străduiesc să întoarcă timpul. Chiar și cu riscul unui nou...

146 de noi cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de coronavirus în România. Au fost...

Analiză Frames: Riscă România o aterizare forțată? Cât de pregătiți suntem pentru criză, față de acum 10 ani

În fața furtunii economice de proporții care se proliferează la orizont, România se...