duminică, 9 august, 2020
32.6 C
București

Numărul contaminaţilor cu Covid-19 în lume a depășit deja un milion

Statistici ale Universității John Hopkins din Statele Unite, considerate a fi cele mai credibile din lume, anunță existența deja, la nivel planetar, a peste un milion de persoane infectate cu coronavirus. Din păcate, s-au înregistrat și 51.000 de decese, cifră confirmată și de Organizația Mondială a Sănătății.

Statele Unite: primul bilanț zilnic al morților, cel mai greu înregistrat de o țară

Între miercuri și joi seară, în Statele Unite au murit 1.100 persoane răpuse de coronavirus. Este cel mai greu bilanț înregistrat vreodată de o țară de pe planetă într-o singură zi. Totalul decedaţilor în Statele Unite de la declanșarea pandemiei a ajuns la 5.926.

Președintele Donald Trump a anunțat că și cel de-al doilea test epidemiologic la care a fost supus s-a dovedit tot negativ.

Și în Germania, cazurile de contaminare continuă să crească

Ultimele cifre date publicității vineri dimineață de reputatul Institut Robert Koch (RKI) arată că numărul contaminaţilor a ajuns la 79.696 și cel al morților la 1017. Numai în ultima zi au fost contabilizate 6.174 cazuri de contaminare și 145 decese.

Vladimir Putin: luna aprilie, lună de șomaj cu salariu

Într-un discurs televizat, președintele Vladimir Putin a anunțat că luna aprilie va fi o lună de șomaj în Rusia, menținând însă plata salariilor. Este una dintre măsurile luate pentru împiedicarea propagării coronavirusului. Numărul contaminaţilor a explodat în ultimele zile în Rusia, numărul lor oficial ajungând la 3.548, iar cel al morților la 30.


Foto: By Simon Burchell – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=88724520

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Liban: Noi apeluri la manifestații anti-regim, după incidentele violente cu forțele de ordine de sâmbătă

Alegerile parlamentare anticipate sunt singura ieșire din criza profundă ce a lovit Libanul, a afirmat, într-un discurs...

Afganistan: Surprinzătorul acord privind eliberarea a 400 talibani vinovaţi de crime grave deschide calea unor tratative de pace

Negocierile de pace istorice între Kabul și insurgenţii talibani "sunt pe punctul de a începe", a anunțat...

75 de ani de la bombardamentele atomice la Hiroshima și Nagasaki

Acum 75 de ani, "Little Boy"devasta la 6 august Hiroshima. Ucidea 140.000 persoane (80.000 pe loc, restul...