20 Februarie- Ziua Dezrobirii Romilor in spațiul românesc

Centrul Național de Cultură a Romilor Romano-Kher, în parteneriat cu Teatrul „Excelsior” prin  Primăria Municipiului București și Agenția Națională pentru Romi, organizeaza la data de 20 februarie 2019, începând cu orele 17.30,  un eveniment cultural menit să marcheze Ziua Dezrobirii Romilor în spațiul românesc.

În acest an, CNCR-RK prezintă la 20 Februarie, orele 17.30, la Teatrul de Stat “EXCELSIOR”, creații culturale proprii, marcând astfel însemnătatea istoriei și culturii rome în contextul contribuției aduse de romi la dezvoltarea și perpetuarea artei la nivel național.

LANSARE EXPOZIȚIE DE IMAGINI ȘI DOCUMENTE:Istoria si identitatea romilo

Aceasta conține imagini ale robilor romi și documente juridice de dezrobire, ce atestă existența a sute de ani de robie a romilor în spațiul românesc.

LANSARE BROȘURĂ:

Sclavia romilor în spațiul românesc;Fragmente de istorie socială; Vânzări de  copii;căsătorii și cereri de dezrobire

Conținutul broșurii bilingve româno-engleză prezintă documente facsimile din perioada sclaviei romilor în spațiul românesc, însoțite de o analiză a acestora.      

PIESA DE TEATRU:

Marea rușine

Piesa de teatru este o producție a CNCR-RK și va fi pusă în scenă la Sala ”Ion Lucian” a Teatrului ”Excelsior” începând cu orele 19.00.

Aceasta este caracterizată de critici ca un memoriu care evidențiază sentimentul de rușine față de trecutul romilor în spațiul românesc și de exploatare a conceptului de stigmatizare a identității rome, urmărind tema în mod documentat.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW