21.404 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus

Până astăzi, 12 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 21.404 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.445 au fost declarate vindecate și externate.

Până astăzi, 1380 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 11.06.2020 (10:00) – 12.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 11 decese (7 bărbați și 4 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Botoșani, Brăila, Călărași, Constanța, Giurgiu, Ilfov, Olt, Sălaj, Suceava și Vâlcea.

Dintre acestea,  1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 ani, 1 deces la categoria de vârstă 50-59 ani, 1 deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 222 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 171 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.030 de  persoane. Alte 101.398 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 542.646 de teste.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. La Spitalul Leordeni, pneumologie, d ra Sandu a consultat un pacient confirmat covid,Pircalaboiu Octavian, pe 3 iunie, trimis de d rul Pirvu Nicolae, colegul dânsei de facultate, fără sa respecte procedurile, după consult l a predat d rei Micu Mărioara care l a internat, pacientul făcea febra repetat, era în același salon cu alți pacienți, pina într un final a fost testat covid și a ieșit pozitiv, a fost externat pe 6 iunie dar d ra Sandu a declarat fals ca nu a luat contact cu pacientul, ba mai mult a externat urgent pe cei care erau în salon cu acest pacient, adică pe Nicolae Ghe, din Costești, care este vârstnic, tocmai ptr a nu răspunde penal pentru aceasta fapta, a zadarnicit ancheta epidemiologica. ASISTENTA rogojina Crina care l a monitorizat la internare a declarat fals, asemenea doctorei ca nu a luat contact cu acesta, asistenta predindu l colegei. Întreg personalul care a luat contact cu acest pacient covid nu a fost echipat corespunzător, aceștia se tem ptr viata lor, însă sint amenințați ca vor fi dați afară dacă spun adevărul. D ra Sandu Adriana nu le pune la dispoziție echipament corespunzător fiind foarte econoama, tot aceasta a lăsat o parte din asistente sa stea 2 zile acasă, dar fiind figurate pe graficul de lucru.,ptr a le momi sa nu vorbească, ulterior acestea s au întors la munca. DSP Argeș s a mulțumit cu o situație falsa ceruta telefonic, fără sa verifice veridicitatea situației

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW