1 C
București
marți, 26 ianuarie

246 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19

În cursul acestei nopţi şi în această dimineaţă, Poliţia de Frontieră a efectuat formalităţile de intrare în ţară pentru aproximativ 3.000 de cetăţeni români şi străini şi aproximativ 800 de autovehicule, sosite în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Poliţiştii de frontieră au efectuat controlul specific la intrarea în ţară, iar ulterior persoanele au fost preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităţilor şi stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punctul de trecere a frontierei, mijloacele de transport au fost preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmerie pentru a fi conduse spre locaţiile stabilite pentru carantină sau pentru autoizolare.

Pentru această activitate, Poliţia de Frontieră a triplat efectivele implicate în controlul de frontieră, pentru cele 10 artere de control, astfel încât formalităţile să se desfăşoare cu rapiditate.

Totodată, în ultimele 24 de ore, echipajele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au efectuat 36 misiuni de transport pentru 122 persoane către diverse unităţi spitaliceşti, precum şi la centrele de carantină existente în mai multe judeţe din ţară.

De asemenea, în sprijinul activităţilor de combatere a efectelor, la nivel naţional, au fost instalate 225 de corturi destinate triajului medical, fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, respectiv asigurării solicitărilor pentru suplimentarea spaţiilor de carantină.

Alte 29 de cazuri de coronavirus

Până astăzi, 18 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 246 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 29 noi cazuri de îmbolnăvire.

De asemenea, dintre cele 246 de persoane confirmate pozitiv, 19 au fost declarate vindecate şi externate.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.441 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 23.679 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Totodată, în urma sesizării poliţiştilor de frontieră din aeroportul Cluj-Napoca, în baza Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 7 din 11.03.2020, Direcţia de Sănătate Publică a dispus oprirea transportului unor colete, care urmau sa fie expediate în Italia şi conţineau 10.000 măşti chirurgicale, 17.000 măşti menaj, 400 măşti de unică folosinţă, 45 de costume de protecţie medicală, 400 de botoşi protecţie încălţăminte.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş a întocmit actele de sesizare a organelor de cercetare penală pe numele a trei bărbaţi, întrucât aceştia nu au respectat măsurile de carantină. Totodată, celor trei bărbaţi le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 41 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Este mai necesar ca niciodata Amnistia si Gratierea pentru pedepsele mici{2-3 ani)!
    In situatii exceptionale se pot lua masuri exceptionale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW