25 mai 2021 – Termenul limită pentru depunerea declaraţiei unice

Termenul de depunere a formularului 212 ”Declaraţie Unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” este 25 mai 2021.

Declaraţia unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

ANAF recomandă ca Declaraţia Unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv:

– prin intermediul Spaţiului Privat Virtual (SPV).

– pe site-ul https://www.e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

De asemenea, formularul poate fi depus şi în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire (data depunerii declaraţiei în format hârtie este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă, după caz).

Pentru completarea şi depunerea declaraţiei unice, contribuabilii pot solicita sprijin organelor fiscale astfel:

– apelând Serviciul central de asistenţă telefonică a contribuabililor – Call-center, la numărul de telefon 031.403.91.60.

– prin e-mail, accesând Formularul de contact disponibil pe portal https://www.anaf.ro/asistpublic şi în serviciul Spaţiul Privat Virtual.

ANAF a creat pe portalul instituţional o rubrică în care se regăsesc toate informaţiile detaliate despre declaraţia unică (Ghid de completare, Formularul 212 pentru descărcare, baza legală etc.), aceasta putând fi accesată la următorul link: https://static.anaf.ro/static/10/SPV/info_spv.htm

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW