Succesul unei investiții imobiliare este dat de randamentul pe care îl obții. Cu cât timpul în care îți amortizezi investiția este mai scurt, cu atât vei putea obține profitul dorit mai repede. Iată 3 aspecte pe care să le iei în considerare atunci când achiziționezi un imobil cu scop de investiție:
1. Amplasarea imobilului
Una dintre cele mai importante caracteristici de avut în vedere atunci când cumperi un imobil cu scop de investiție este amplasarea acestuia. Fie că dorești să îl închiriezi pe termen lung, fie optezi pentru închirierea în regim hotelier, localizarea acestuia este importantă, deși strategia abordată în acest sens ar putea fi ușor diferită pentru aceste cazuri.
De exemplu, dacă dorești să închiriezi imobilul unui cuplu sau unei familii, atunci o idee potrivită ar putea fi achiziția acestuia într-o zonă rezidențială care să dispună de multiple facilități, precum: magazine, supermarket-uri, farmacii, restaurante și spații verzi, dar și școli și grădinițe. Totodată, alegerea unei zone liniștite, cu acces facil la punctele de interes din oraș, ar putea constitui un avantaj în acest sens. O zonă din București care întrunește aceste caracteristici este cartierul Floreasca, astfel că pentru investiția ta ai putea să te orientezi spre un complex rezidențial Floreasca.
În ceea ce privește închirierea spațiului în regim hotelier, o alegere potrivită ar putea fi achiziția imobilelor care se află cât mai aproape de centrul orașului și de atracțiile turistice importante, deoarece principalul scop al turiștilor este cel de a vizita orașul. Cu toate acestea, vei putea obține un randament bun al investiției și în cazul în care optezi pentru un exemplu precum cel prezentat mai sus, atât timp cât te asiguri că există acces facil la mijloacele de transport în comun pentru a ajunge în diferite zone ale orașului.
2. Reputația dezvoltatorului
Indiferent de motivul pentru care achiziționezi un imobil, nu uita să te interesezi și de reputația dezvoltatorului. O reputație bună și o experiență dovedită în construcția unor ansambluri rezidențiale de succes reprezintă o garanție a respectării promisiunilor și a calității proiectului. Mai mult decât atât, un dezvoltator cu o reputație bună și cu experiență cu siguranță s-a asigurat că dezvoltarea imobiliară pe care o pune la dispoziția cumpărătorilor întrunește toate nevoile acestora la un raport calitate – preț cât mai potrivit.
Astfel, dacă deja te gândești la achiziția următorului imobil, nu uita să te interesezi despre reputația dezvoltatorului în cauză. Poți face acest lucru online, vizitând site-ul dezvoltatorului sau diferite site-uri de specialitate, dar te poți interesa și direct de la locatarii clădirii în care dorești să achiziționezi apartamentul. În cazul în care dezvoltatorul nu are o reputație prea bună, poate ar fi bine să iei în considerare și alte opțiuni, chiar dacă apartamentul pare să fie o alegere potrivită în ceea ce privește prețul de achiziție.
3. Sustenabilitatea clădirii
Construcțiile sustenabile reprezintă viitorul și orice dezvoltator imobiliar de succes ar trebui să aibă în vedere acest aspect încă din etapa de construcție a clădirilor. Din punct de vedere al materialelor, construcțiile se concentrează pe materiale reciclabile, eco-friendly, iar în ceea ce privește practicile și stilul de viață, clădirile sustenabile încurajează un consum mai mic de resurse, oferind în același timp locatarilor un stil de viață modern, care satisface toate nevoile și dorințele acestora în materie de consum.
Totodată, o clădire sustenabilă implementează și soluții tehnice și arhitecturale pentru a evita consumul inutil de resurse și pentru a crește nivelul de confort al locatarilor. Astfel, înainte de a te decide asupra achiziției unui imobil, este recomandat să te informezi și cu privire la modalitatea aleasă pentru iluminat și ventilație, dar și de eficientizarea izolării termice și fonice a clădirii.
Amplasarea imobilului, reputația dezvoltatorului, dar și sustenabilitatea clădirii sunt aspecte care nu trebuie să îți scape din vedere atunci când achiziționezi un imobil. Informează-te corespunzător și fă cea mai bună alegere pentru tine!