3 elemente inedite pentru o amenajare plină de stil, eleganță și rafinament!

O casă elegantă, decorată cu rafinament nu reprezintă doar un loc în care să-ți petreci timpul. Spațiul în care te delectezi cu un pahar de vin în timp ce îți regăsești inspirația, spațiul în care vii cu acea idee de milioane ce poate să-ți schimbe viața fulgerător – toate acestea sunt definițiile acelui loc, numit “acasă”. Așadar, o locuință stilată nu e doar o casă unde îți impresionezi prietenii: ci un cămin care te formează și te îndrumă să iei cele mai importante decizii din viața ta!

3 elemente pentru o casă din care nu lipsește rafinamentul:

  • O redimensionare a spațiului interior

O casă deosebită, cu stil, este aceea care dă iluzia unui spațiu amplu și care te lasă surprins atunci când pășești în ea pentru prima oară. Există câteva trucuri pe care le poți folosi pentru a crea iluzia optică a unui spațiu generos. De exemplu, poți să optezi pentru oglinzi înalte, care dau senzația de spațiu mai mare, în special seara, când toate luminile vor fi aprinse. În același timp, poți decora un perete cu o pictură murală, care nu numai că va atrage toate privirile, dar reprezintă o metodă eficientă pentru a crea senzația de adâncime a unui spațiu deschis.

De asemenea, o tehnică interesantă este utilizarea finisajelor de lemn, care poartă numele de Boiserie. Aceste finisaje oferă o eleganță aparte, deoarece amintesc de decorațiunile ce se regăsesc în vilele franțuzești. Dacă ai în schimb, o casă în stil modern, poți opta pentru finisaje cu accente glam, pe fundalul unui decor strălucitor și cu forme ce impresionează prin originalitate.

  • O armonie a culorilor

Accentul de eleganță este dat, de foarte multe ori, de modul în care asortezi culorile din fiecare încăpere. Acest lucru presupune și faptul că mobilierul trebuie să se armonizeze cu pereții, din punct de vedere cromatic. De asemenea, dacă vrei un aspect mai luminos, este necesar să vopsești chiar și finisajele de lemn într-o nuanță mai deschisă, pentru a crea o atmosferă caldă și primitoare.

Însă, înainte să te apuci de amenajare, este important să alegi o vopsea durabilă, cu uscare rapidă și care să nu conțină elemente periculoase care dăunează sănătății. De exemplu, poți să alegi de la Benjaminmoore.ro o vopsea calitativă pentru interior dintr-o gamă largă de culori, pentru a-ți transforma visul într-o realitate plină de nuanțe! De asemenea, nu uita un aspect important: o casă luxoasă nu este caracterizată numai de estetică, ci și de confort. Trebuie să fii pe deplin mulțumit de nuanțele alese, deoarece trebuie să te inspire și să-ți influențeze la superlativ starea de bine!

  • O iluminare plină de strălucire

Modul în care-ți iluminezi casa influențează și acea notă de rafinament specifică luxului. Este necesar să ții cont de următorul aspect, și anume acela că trebuie să creezi un echilibru între iluminarea naturală și cea artificială. Pentru a obține o iluminare naturală, benefică pentru sănătate, optează pentru ferestre mari, orientate către sud și ferestre orizontale montate pe acoperiș. Nu numai că în timpul zilei vei avea o casă primitoare, dar priveliștea va oferi o eleganță aparte, care-ți va tăia respirația și-ți va crea impresia că nu există o delimitare strictă între interior și exterior, deoarece casa ta e percepută ca o prelungire în mijlocul naturii!

În ceea ce privește iluminarea artificială, corpul de iluminat trebuie să se fie potrivit camerei în care va fi amplasat. De exemplu, pentru a obține o notă de rafinament în living, poți opta pentru un candelabru, care va deveni și piesa centrală a încăperii sau te poți orienta către o lumină de accent, care va pune în evidență un tablou sau un raft pe care ai așezat ornamente deosebite. Corpul de iluminat este o piesă rafinată, care accentuează eleganța altor piese din încăpere. Astfel, obții acel stil personalizat, specific numai casei tale!

În concluzie, dacă vei ține seama de toate aceste elemente, atunci vei putea amenaja o casă luxoasă, plăcută din punct de vedere estetic și în același timp confortabilă, demnă de a fi numita “acasă”!

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW