15.7 C
București
vineri, 23 aprilie

3 motive pentru care merita sa schimbi aparatul de aer conditionat cu unul nou

Sezonul cald pare ca este tot mai aproape astfel ca este timpul pentru o decizie cu privire la aerul conditionat fara de care deja este imposibil sa mai stai in casa in zilele de vara.

Daca nu esti convins sa-ti inlocuiesti vechiul aparat de aer conditionat iata mai jos cateva motive:

Economii la intretinere lunar

Fie ca este vara sau iarna cel mai probabil factura la intretinere iti da batai de cap. Este un cost lunar astfel ca nu poate fi neglijat pe lista de prioritati pentru oricine. Fie ca ai folosit aparatul de aer conditionat si pe timpul iernii sau daca tocmai te pregatesti pentru sezonul cald este important sa tii cont de costul la intretinere al acestei utilitati. Un aparat de aer conditionat nou este cu siguranta mai prietenos cu factura de intretinere/sau de electicitate.

Eliminarea costurilor cu verificarile, reparatiile si mentenanta

Un aparat de aer conditionat vechi este cel mai probabil in stare de functionare mai slaba, asa ca in primul rand are nevoie de verificari din partea unei firme de specialitate. Dupa caz pot exista costuri de reparatii, de incarcare cu freon, de verificari ale furtunului care leaga cele doua unitati, de schimbare a filtrelor care ventileaza aerul din unitatea interna etc. 

Este posibil asadar ca toate aceste costuri sa se ridice la nivelul a cateva sute de lei in functie de firma la care apelati si de reparatiile care sunt necesare. Toate acestea se adauga la factura de intretinere pentru ca oricat de bine este mentinut, un aparat de aer conditionat vechi va consuma in continuare mult.

Reducerea consumului de energie prin tehnologia de tip inverter

Cele mai mai noi aparate de aer conditionat Daikin dispun de un inverter, acesta fiind un dispozitiv care eficientizeaza functia de incalzire si racire a aerului. Prin intermediul acestei tehnologii, aparatul are un consum redus de energie. 

Alti parametrii pe care aparatele de aer conditionat noi le au sunt raportul energie-eficienta (EER) si coeficientul de performanţă (COP). Pe langa acestia mai sunt SEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio) și SCOP (Seasonal Coefficent Of Performance). 

Nu este necesar sa cunosti in detaliu acesti paramentrii, insa ei se regasesc in manualul de utilizare al tuturor aparatelor de aer conditionat moderne. Singurul lucru pe care trebuie sa-l retii este ca daca valorile pentru acesti parametrii notati de producatori sunt mai mari, atunci aparatul este cu atat mai mult eficient din punct de vedere energetic. 

De asemenea, este importanta si clasa energetica din care face parte aparatul. Daca detii un aparat de generatie veche, cel mai probail se incadreaza intr-o clasa inferioara pentru consumul energetic. In cazul aparatelor noi, aproape orice model produs recent este marcat o clasa energetica de tipul A+ sau mai avansata.

Pe site-ul celor de la Vollmax ai la dispozitiei o gama larga de produse de cea mai buna calitate pe care le poti utiliza pe timpul verii. Utilizarea unui sistem de climatizare modern are numeroase avantaje. E important sa te documentezi corect pentru a alege modelul potrivit nevoilor tale. 

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW