Medicina naturista pe baza de plante este cea mai veche si cea mai raspandita forma de medicina din lume. Fiecare civilizatie de pe pamant a practicat o forma de medicina pe baza de plante pentru a vindeca corpul, mintea si spiritul. Medicina ayurvedica, din cultura indiana, provine din textele sacre ale Vedelor, scrise in urma cu peste 5.000 de ani. De asemenea, medicina traditionala chineza dateaza de mai mult de 2.500 de ani. Tratamentele bazate pe plante se practicau si in Egiptul antic, iar grecii au dezvoltat la randul lor un sistem complex de medicina pe baza de plante, initiat de Hippocrate, fondatorul medicinei moderne. La randul lor, amerindienii au transmis verbal practicile medicinale pe baza de plante pe care le stiau de la vracii si samanii lor.
Iata trei dintre cele mai folosite plante in vechea medicina naturista.
Scortisoara are o istorie indelungata nu numai ca un condiment si medicament, ci si ca o marfa comerciala valoroasa. In antichitate, proprietatile sale medicinale au fost apreciate atat de mult incat scortisoara era mai scumpa decat aurul. Egiptenii au folosit-o pentru imbalsamarea faraonilor lor si pentru producerea parfumurilor, a tamaii si a uleiurilor de corp. In medicina naturista, scortisoara este considerata antioxidant, antiinflamator, antifungic, antibacterian, antiviral, anti-carcinogen si antimicrobian.
Acesta planta poate fi folosita impotriva diabetului zaharat si a reduce riscul de cancer, imbunatatirea memoriei, a vederii, neutralizarea infectiilor si virusilor, improspatarea respiratiei si reducerea inflamatiei pielii. Exista cateva cercetari interesante despre mai multi compusi ai scortisoarei, inclusiv cinamaldehida, care poate fi eficienta in tratamentul bolilor Alzheimer si Parkinson.
Echinaceea este un antibiotic natural, tonic, antiseptic, antifungic, antibacterian, antioxidant si antiinflamator. Diminueaza durerea, creste sistemul imunitar, combate afectiunile pielii (cum ar fi psoriazisul si eczema) si ajuta la imbunatatirea sanatatii mintale.
Poate fi folosita pentru: taieturi, zgarieturi, furuncule si abcese, ciupituri de insecte, ameliorarea problemelor respiratorii (cum ar fi dureri in gat, laringita, tuse convulsiva si amigdalita), pentru tratarea gingiilor inflamate si sangerande, durerilor artritice, racelilor, gripei si bronsitei.
Patrunjelul-de-zapada, denumit stiintific Cnidium monnieri, este o planta originara din China. Prin proprietatile sale diverse patrunjelul-de-zapada a fost folosit din cele mai vechi timpuri in medicina traditionala chineza, inca de acum 2000 de ani, mai ales pentru cresterea libidoului si vindecarea afectiunilor pielii. Extactul din seminte este un bun remediu in disfunctiile sexuale, stimuleaza functionarea normala a sistemului de reproducere, ajuta impotriva sterilitatii si impontentei.
Din Patrunjelul-de-zapada se realizeaza astazi medicamentul naturist Tian li, folosit pentru disfunctii sexuale si impotenta sexuala. Acest medicament a fost initial folosit la curtea imperiala a Chinei cu scopul de a intari organismul, insa s-a constatat ca poate, de asemenea, sa revigoreze rapid impulsul sexual. Efectul a fost dovedit de catre institutiile de cercetare autorizate in China, solutia produsa de aceasta reteta este un produs ideal si, in special, eficient pentru stimularea potentei si a sanatatii generale. Cercetarile actuale au dovedit ca aproximativ zece mii de persoane care au testat Tian li au confirmat efectul uimitor impotriva oboselii si revigorarii rapide a performantelor sexuale.
Foarte interesant!
Este foarte interesan, acest articol!