„30 de ani de la căderea Cortinei de fier” – dezbatere asupra viitorului Europei

Viitorul Europei a fost dezbătut ieri, 11 iunie, de Asociația Comunelor din România (ACoR) şi Consiliul Comunelor şi Regiunilor din Europa (CCRE/CEMR), în prezenţa domnului Karl-Heinz Lambertz, preşedintele Comitetului European al Regiunilor (CoR).

„Viitorul Europei pleacă de la solidaritate și cred cu tărie că cea mai profundă solidaritate este cea între aleșii locali. Este o onoare pentru noi să vă avem alături în România și mă bucur că împreună avem ocazia astăzi să identificăm soluții pentru toți cetățenii Uniunii Europene, indiferent de localitatea, regiunea sau statul membru de proveniență.”, a afirmat viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, în cadrul dezbaterii cu tema „30 de ani de la căderea Cortinei de fier: speranțe și perspective asupra viitorului Europei”.

Potrivit MDRAP, cei peste 120 de participanţi – reprezentanți ai asociațiilor membre ale CEMR din toată Europa și invitați ai administrației publice centrale și locale – au dezbătut aspecte legate de:

  • politicile CCRE/CEMR pentru următoarea perioadă de programare a Uniunii Europene;
  • modalităţile de colaborare cu Comitetul European al Regiunilor;
  • punctele de vedere ale autorităților locale din Europa privind inițiativele și legislația europeană.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW