joi, 28 mai, 2020
15.9 C
București

Prețul cartofului crește la bursa tarabei

Conform ultimelor date publicate de Institutul Național de Statistică (INS), prețul unui kilogram de cartofi a crescut în luna mai cu 55,27% față de decembrie 2018 și cu 17,33% față de luna aprilie 2019.

Topul scumpirilor continuă în luna mai cu citricele şi alte fructe meridionale (+ 2,68% față de aprilie) şi fructele proaspete (+ 2,49%).

Față de luna decembrie 2018, cel mai mult au crescut preţurile la cartofi (+ 55,27%), alte legume şi conserve din legume (+ 23,85%), citrice şi alte fructe meridionale (+ 16,12%).

Scăderi de preţuri comparativ cu luna aprilie s-au înregistrat doar la ouă (2,27%), fasole boabe şi alte leguminoase (0,66%), telemea de oaie (0,09%) şi ulei comestibil (0,04%).

Un român consumă 300 g de cartofi pe zi

Când vine vorba de consum, datele INS arată că fiecare român consumă în medie 98,9 kilograme de cartofi pe an, adică aproximativ 0,3 kilograme de cartofi pe zi.

Raportat la populaţie, rezultă 1,9 milioane tone de cartofi consumate anual.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Susținere a planului Comisiei Europene de către reprezentanții grupurilor politice din PE

După prezentarea planului de redresare europeană de către Ursula von der Leyen, și a angajamentului asumat de...

Reuniune extraordinară a Parlamentului European consacrată dezbaterii planului de redresare a Europei și a bugetului plurianual al UE

"Este ora Europei!", a clamat miercuri Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, prezentând Parlamentului European un...

Ema, un film bulversant, care alunecă în dramă erotică

Ce ne mai poate surprinde în cinematografia modernă, după ce aproape totul a fost încercat? Pablo Larraín,...