12.8 C
București
joi, 6 mai

4 Aspecte pe care sa le luati in calcul cand planificati sa infiintati o firma

1. Identificarea locatiei potrivite pentru desfasurarea afacerii

Identificarea unei locatii potrivite constituie o provocare pentru afacerea dumnavoastra? Daca doriti sa deschideti un magazin, atunci da! In caz contrar, nu stim. Dar ceea ce va putem spune este faptul ca identificarea unei locatii adecvate pentru firma la pretul potrivit cu siguranta nu este usoara. Cum obtineti o locatie intr-o zona in care populatia este in crestere rapida, reteaua de drumuri publice este in stare buna si care are toate facilitatile necesare? Ei bine, trebuie sa va dati seama singuri. In aceasta perioada, multe cladiri de birouri sunt goale datorita crizei Covid-19, iar chiriile sunt negociabile. Incercati sa gasiti o cladire in care sunt mai multi antreprenori la inceput de drum, pentru a imparti costurile si a colabora pe aspecte ce tin de infrastructura, lead-uri si/sau afaceri.

2. Gasirea unor angajati valorosi

Majoritatea managerilor considera ca procesul identificarii angajatilor buni este unul usor. Acestia definesc procesul angajarii prin prezentarea descrierii postului, iar angajatul potrivit va aparea. Insa este vorba de mult mai mult de atat.

Antreprenorii stiu cat de dificil este sa gasesti un angajat harnic, de incredere. Majoritatea angajatilor doresc sa munceasca cat mai putin, si sa fie platiti cat mai mult. Identificarea unui bun angajat care isi ofera serviciile cu dedicatie este destul de dificil. Gasirea unor angajati valorosi este o sarcina minora comparativ cu provocarea antreprenoriala pe care o constituie transformarea angajatilor intr-o echipa. S-ar putea sa aveti angajati grozavi, insa daca acestia nu actioneaza ca o echipa, nu au valoare si nu vor produce nimic in afara de stagnare. O echipa de fotbal poate avea jucatori buni, insa daca acestia nu reusesc sa joace ca o echipa, abilitatile lor combinate sunt complet inutile.

Angajatii reprezinta afacerea dumneavoastra in fata clientilor si a lumii din jur. Ei sunt o reflexie a culturii si eticii companiei dumneavoastra. Daca un singur angajat al dumneavoastra este nepoliticos cu doar unul din clientii dumneavoastra, acest lucru va conferi o imagine proasta companiei dumneavoastra. Tineti minte: vestile proaste circula repede! Asadar trebuie sa fiti foarte atenti atunci cand faceti angajari. Tineti minte regula de aur a mediului de afaceri: “angajati incet si concediati repede”.  

3. Abordarea concurentei

Concurenta este urmatoarea provocare cu care va veti confrunta atunci cand demarati o afacere. Majoritatea persoanelor vad concurenta ca pe un blestem, insa din punctul nostru de vedere este o binecuvantare. Website-ul www.infiintari-firme.net va sugereaza sa priviti concurenta ca pe un imbold pentru creativitate, motorul principal care stimuleaza inovatia si manufacturarea unor produse de calitate la preturi grozave. Fara concurenta, nu exista inovatie, si fara inovatie, compania dumneavoastra va stagna.

Noi vedem competitia ca pe o provocare salutara si dorim ca dumneavoastra sa faceti acelasi lucru. Concurenta ne tine in priza si ne solicita sa ne imbunatatim constant produsele si serviciile. Dar fiti atenti. Concurenta poate face ca afacerea dumneavoastra sa isi piarda relevanta in ochii clientilor, asadar trebuie mereu sa fiti in garda si pe primul loc in domeniul dumneavoastra.

  • Provocari si cheltuieli neprevazute

Exact asa cum un pilot este mereu in garda si atent la vreme nefavorabila, furtuni si defectiuni tehnice, un antreprenor bun trebuie sa fie mereu pregatit, orice s-ar intampla. Provocari neasteptate pot aparea sub diverse forme:

  • Imposibilitatea platii salariilor
  • Datorii ale clientilor
  • Pierderea anumitor segmente de piata
  • Facturi si taxe neplatite
  • Stocuri sau marfa inadecvata pe inventar
  • Demisia neasteptata a unor persoane din pozitii cheie
  • Lipsa capitalului de lucru

Pentru a evita astfel de situatii, este bine sa aveti un partener competent pe partea de servicii de contabilitate.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW