4 idei de jocuri creative care ajută la dezvoltarea copiilor

Jocul este esențial pentru dezvoltarea creativă, cognitivă și socială a copiilor,  din acest motiv ei trebuie să experimenteze jocuri și activități adecvate pentru a-și descoperi cât mai repede această latură. Printre cele mai creative jocuri se numără cele mai simple, din acest motiv nu este nevoie să investești mulți bani. Tot ce ai de făcut este să alegi inteligent și să îi acorzi copilului tău timpul necesar în care să vă jucați împreună.

Un joc cu magneți este cel mai bun exemplu de activități interesante care ajută la stimularea laturii creative a micuțului tău. Distracția și amuzamentul sunt elemente cheie atunci când vorbim despre învățare, iar tu ești cel mai bun profesor pentru el.  

Joaca îi permite copilului să-și folosească creativitatea în timp ce își dezvoltă imaginația, creativitatea și inteligența cognitivă și emoțională. Jocurile sunt o componentă importantă pentru dezvoltarea sănătoasă a creierului, ajutându-i pe copii să descopere lumea din jurul lor și cum să interacționeze cu ea. În Acest fel ei vor cuceri teritoriile care li se dezvăluie, dezvoltând noi competențe care îi ajută la creșterea încrederii în forțele proprii. Exersând roluri de adulți ei învață cum să facă față provocărilor viitoare. 

Copiii se nasc creativi, iar dacă ai cea mai mică îndoială, oferă-i copilului tău o cutie cu acuarele și o cameră goală. Vei fi surprins de opera de artă care va împodobi încăperea la final.  Cu toate acestea, este nevoie de puțină îndrumare pentru a canaliza toată această creativitate și a o transforma în ceva productiv. Iar aici vei interveni tu, în calitate de părinte, prezentându-i jocuri creative ce vor stimula dezvoltarea lui armonioasă. Aceste jocuri îi dezvoltă abilitățile sociale, cognitive și logice, iar obiectivul principal al acestor jocuri și activități este de a-i prezenta diferite subiecte, consolidând în acest fel concepte specifice pe care nu le poate întâlni în alt context. 

  1. Jocuri de rol

Micuțul tău va adora să pretindențică sunteți diferite personaje preferate, care pot comunica cu voi pentru a vă transmite mesaje interesante. Dacă aveți o pisică puteți exersa dialogul pe care îl area acesta cu voi în diferite momente ale zile sau puteți afla ce are să vă povestească ursulețul preferat. El rămâne acasă toată ziua, când voi sunteți plecați la serviciu și la grădiniță, așa că puteți afla de la el ce fac celelalte jucării. 

  1. Activități de pictură

Ai nevoie de hârtie, pensulă și acuarele. Îndoaie o foaie de hârtie pe jumătate și apoi desfă-o. Spune-i celui mic să pună acuarele pe una dintre jumătăți. Poate fi o singură culoare sau un mix interesant. Apoi îndoaie foaia pe linia de jumătate și presează bine. După un timp, desfaceți împreună foia și veți admira un fluture cu un model interesant ori poate o zână magică. Creativitatea este cea care își va spune cuvântul și la descifrare desenului. 

  1. Art Craft

Folosirea foarfecii, a hârtiei decupate, lipiciului dar și a tuturor elementelor disponibile ajută la dezvoltarea creativității și abilităților motrice. Activitățile de art & craft sunt printre preferatele copiilor, deoarece ei pot să taie, să rupă sau să mâzgălească exact așa cum își doresc, fără să fie constrânși în niciun fel. 

  1. Jocuri cu plastilina

Toți copiii sunt fascinați să creeze, iar plastilina le dă ocazia de a fi cu adevărat creatori. Este o activitate unde cerul este limita, puteți modela orice vă doriți din plastilină, de la animăluțe drăgălașe, la tablouri complicate sau mingiuțe amuzante. O variantă recomandată este plastilina făcută în casă din apă, făină, sare grunjoasă și colorant alimentar. Pe lângă faptul că este ecologică, deoarece nu conține niciun element toxic, plastilina făcută în casă oferă marele avantaj că poate fi coaptă în cuptor, astfel încât toate figurinele pe care le faceți vor rămâne cu voi sub forma unor jucării amuzante. 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW