6 idei de finisaje pentru casa ta din Iaşi

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/building-house-germany-419204/

Etapa de finisaje nu reprezintă doar un pas pe care îl mai ai de parcurs pentru a te bucura de confortul casei tale. Este momentul în care îţi poţi pune cu adevărat amprenta asupra construcţiei. Alege cu grijă materialele potrivite şi foloseşte-le eficient pentru a obţine stilul pe care îl doreşti. Am pregătit pentru tine o listă de finisaje pentru interior şi exterior care să-ţi servească drept sursă de inspiraţie pentru casa ta din Iaşi.

Idei pentru interior

Cei mai mulţi constructori şi beneficiari aleg să finalizeze mai întâi interiorul, pentru a se bucura de tot confortul casei. Finisajele exterioare se fac numai după amenajarea pardoselii şi a instalaţiilor electrice, sanitare şi de încălzire.

Tavanul

Indiferent că vorbim despre un proces de construcţie sau unul de renovare, cel mai înţelept este ca finisajele să pornească de sus în jos, adică de la tavan. Motivul este simplu: dacă în timpul lucrului se întâmplă să cadă obiecte sau materiale pe jos, acestea nu vor distruge pereţi sau pardoseala finalizate. Pentru tavan ai la dispoziţie o mulţime de idei de design şi de materiale de finisare, de la var şi vopseluri până la sisteme casetate.

Pereţii

După amenajarea tavanului, poţi trece la finisarea pereţilor. Aici materialele sunt cu adevărat dintre cele mai diverse, acoperind orice buget şi stil. Gama de tencuieli decorative de la Matis este disponibilă chiar în oraşul tău şi se potriveşte pentru orice idee de amenajare ai în proiect. Pe lângă acestea, poţi alege pentru pereţi tapet, rigips, pictură murală, piatră decorativă sau ceramică. 

Fiecare cameră are specificul ei atât din punct de vedere estetic, cât şi practic. Pentru baie şi bucătărie trebuie să te preocupe rezistenţa la umiditate şi temperaturi înalte a materialelor.

Pardoseli

Abia după finalizarea tavanelor şi a pereţilor te poţi ocupa de suprafaţa pe care calci. Atunci când nu mai există nici un risc de cădere a materialelor în timpul lucrării la nivelurile superioare poţi alege tipul de pardoseală. Lemnul şi piatra sunt alegeri naturale cu o diversitate de modele şi texturi. Cimentul acoperit de linoleum reprezintă alternativa pentru un buget mai redus.

Idei pentru exterior

Amenajarea exteriorului reprezintă o investiţie în confortul şi imaginea casei tale. De cele mai multe ori, când ajungi la această etapă eşti epuizat de proiectul de construire sau renovare. Nu trebuie însă să cedezi! Alege tot materiale de calitate pentru aspectul general al locuinţei. Stilul arhitectural te poate ajuta să optezi pentru un finisaj potrivit.

Eficienţa energetică

Eficienţa energetică a casei tale este un aspect care trebuie să te preocupe atât din grijă pentru cheltuielile de întreţinere, cât şi pentru mediul înconjurător. Cu cât izolezi mai bine pereţii din exterior, uşile şi ferestrele, cu atât vei avea un consum mai mic de energie.

Pereţii exteriori

Aspectul pereţilor exteriori este definitoriu pentru imaginea de ansamblu a casei tale. Tencuielile şi vopselurile trebuie alese din gama pentru exterior, cu rezistenţă sporită la radiaţii, mucegai, procesul de îngheţ-dezgheţ. În plus, sunt mai rezistente la murdărie şi uşor de curăţat.

Soclul

Baza casei este expusă la intemperii. Dacă vrei să ai o barieră împotriva apei care se poate infiltra, amenajează un soclu de jur împrejurul construcţiei. Piatra naturală are cele mai bune proprietăţi de rezistenţă şi este și estetică.

Glafuri

Glaful exterior este mai mult decât un element de design. Ajută, într-adevăr la îmbunătăţirea aspectului general al casei, dar rolul lui este de păstrare a termoizolaţiei ferestrelor. Materialele disponibile pot fi aceleaşi ca ale ferestrelor, lemn, metal sau piatră.

Aşa cum o arată şi numele, finisajele casei reprezintă ultima etapă de construcţie sau renovare. Odată ajuns în acest punct, alege materialele potrivite şi bucură-te de utilitatea, confortul şi aspectul casei tale!

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW