4 piese de mobilier inedite pe care le poţi construi din materiale eco friendly

Mobilierul modern se bazează foarte mult pe naturalețe și pe materiale cât mai rezistente, pentru a oferi durabilitate pieselor. Totuși, la nivel mondial apare nevoia de reducere a folosirii lemnului pentru mobilier, drept pentru care tendințele moderne au în vedere folosirea cât mai frecventă a materialelor eco friendly. Iată care sunt aceste materiale și beneficiile lor pentru realizarea articolelor de mobilier.

Dulapuri din plăci OSB

Plăcile OSB sunt create prin dispunerea a 3 straturi de așchii lemnoase, închegate cu ajutorul rășinii, produsul rezultat putând fi folosit pentru crearea panourilor de mobilier sau uneori chiar și pentru uși. OSB-ul oferă rezistență și durabilitate,dar și un aspect deosebit tocmai datorită stratificării și aspectului identic cu cel al lemnului tradițional. În plus, aceste tipuri de plăci pot fi folosite și pentru decorarea pereților, oferind astfel un cadru perfect în care mobilierul creat să se potrivească perfect. Plăcile pot fi vopsite sau folosite ca atare, în funcție de nevoile de utilizare și de stilul ales.

Plăcile OSB sunt potrivite atât pentru realizarea mobilierului în stil modern, cât și pentru elemente rustice sau clasice, pentru că lemnul este unul dintre puținele materiale care se potrivesc foarte bine în orice context.

Mese din elemente metalice

Elementele metalice au început să fie din ce în ce mai prezente în zona articolelor de mobilare, deoarece oferă posibilitatea de a te bucura de un design unic și special. În general mobilierul cu accente metalice este foarte prezent în cadrul stilului industrial, un stil nonconformist și simplu, dar care schimbă în totalitate felul în care este percepută o locuință. Mesele din țeavă metalică, cadrele pentru paturi sau dulapuri, toate aceste lucruri aduc un strop de frumusețe în plus, iar faptul că metalul este eco friendly ajută foarte mult în ceea ce privește dezvoltarea acestui tip de mobilier.

Elementele metalice sunt foarte rezistente și durabile, astfel încât dincolo de estetică te vei putea bucura de mobilier de calitate, care rezistă în timp indiferent de solicitări. Acoperirile folosite cel mai adesea pentru aceste tipuri de mobilier includ sticla, deoarece acest element nu este doar unul foarte estetic, ci și unul rezistent, care se potrivește de minune în contextul folosirii elementelor metalice. 

Dulapuri din bambus

O alternativă foarte bună la lemn este bambusul, din care pot fi realizate în prezent o multitudine de articole de mobilier. Este de reținut faptul că bambusul, deși poate părea mai scump, cel puțin în primă fază, îți oferă posibilitatea de a te bucura de mobilier de calitate, rezistent și sigur, care să îți ofere toate beneficiile mobilierului convențional. Acest lucru înseamnă folosirea unui produs eco friendly, cunoscut pentru proprietățile sale benefice mai ales în cultura japoneză, proprietăți care ajută la atragerea energiilor pozitive.

Mobilier din plută

Pluta nu este un produs cu rezistență foarte mare, însă prin suprapunerea straturilor pot fi obținute articole de mobilier și chiar decorațiuni care pot face față cu succes provocărilor moderne. Pluta este folosită, de asemenea și pentru placarea pereților, atunci când se dorește un efect estetic unic, dar și o izolare termică și fonică eficientă. 

Pluta este un material folosit de ani de zile datorită proprietăților sale de păstrare în timp, datorită frumuseții și eficienței, iar în prezent pluta este unul dintre materialele care au revenit între preferințele utilizatorilor care își doresc articole de mobilier eco friendly.

Mobilierul nu trebuie să fie neapărat realizat din elemente care aduc prejudicii mediului înconjurător. Din contră, este foarte important să alegi acele materiale durabile, naturale, care îți pot oferi beneficii la fel de multe precum produsele uzuale și articolele obișnuite de mobilier.  

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW