Odată cu începutul unui nou an, poți să-ți stabilești obiective puternice și sănătoase, care să-ți influențeze pozitiv starea generală. Stima de sine este adesea într-o relație directă cu aspectul fizic, iar pentru a te bucura de mai multă încredere, poți opta pentru metodele de a reduce kilogramele în plus. Iată câteva opțiuni sănătoase, care nu implică prea mult efort:
Consumă mai puține calorii
Pierderea kilogramelor în plus poate deveni un proces prin care descoperi echilibrul de care are nevoie organismul tău. Pentru început, consumarea unui număr mai mic de calorii te va ajuta să slăbești fără a face schimbări majore în stilul de viață. Pentru femei se recomandă 2000 de calorii zilnic, iar pentru a slăbi, trebuie să fii într-un deficit caloric.
De exemplu, dacă obișnuiești să consumi 2000 de calorii, va fi nevoie să le reduci la 1500. Aceste numere diferă în funcție de stilul de alimentație pe care îl ai. Poți folosi un calculator online pentru a număra caloriile sau o aplicație pentru mobil. De asemenea, include produsele din gama de slăbit de pe Vitamix.ro. Acestea sunt bazate pe plante care contribuie la funcționarea optimă a organismului tău.
Include mai multe legume la fiecare masă
Dacă ai o dietă bogată în grăsimi și carbohidrați, poți să reduci porțiile și să adaugi mai multe legume. De exemplu, atunci când gătești o porție de paste cu ciuperci și alte legume, înjumătățește cantitatea de paste și înlocuiește-o cu legumele.
Printre legumele recomandate pentru a pierde în greutate se numără:
- Avocado;
- Varză;
- Zucchini;
- Salată romană;
- Broccoli;
- Spanac;
- Morcovi;
- Conopidă;
O porție de legume îți poate oferi și o cantitate mai mare de nutrienți, fiind reduse în calorii. Nu subestima puterea acestora, deoarece pot fi la fel de sățioase precum carnea, în special dacă alegi legumele potrivite și le gătești pe placul tău.
Redu consumul anumitor alimente
Eliminarea din alimentație a anumitor produse precum cele fast-food, cele bogate în grăsimi saturate sau gustările procesate, te poate ajuta să îți restabilești prioritățile alimentare. Renunță la acestea, dulciuri și sucuri gazoase cel puțin o perioadă. În acest timp, organismul tău se va obișnui cu alternativele sănătoase pentru care optezi zi de zi și nu vei mai avea pofte la fel de dese.
Include carne „curată” în alimentație
Ce mănânci, nu doar cum, contează pentru a pierde kilogramele în plus. Dacă ești obișnuită să consumi alimente precum carnea de vită și cea de porc, înlocuiește-o cu cea de pui, curcan sau pește.
Peștele uleios este o sursă bogată de vitamine și minerale, în special Omega-3 și Vitamina D. Acesta este, de asemenea, ușor de gătit. Somonul, macroul sau dorada sunt opțiuni de pește pe care îl poți prepara la cuptor, cu legume. De asemenea, pentru salate sau gustări poți folosi ton, sardine și fileuri de anșoa.
Renunță la zahăr
Zahărul este alcătuit din calorii „goale”, care nu au nicio valoare nutritivă. Din acest motiv, alimentele cu zahăr adăugat favorizează apariția kilogramelor în plus. Consumul regulat al acestora poate duce și la creșterea glicemiei, care, la rândul său afectează nivelul hormonilor care contribuie la arderea caloriilor.
De aceea, atunci când consumi alimente cu mult zahăr adăugat, te poți confrunta cu creșterea în greutate și va fi mai greu să o controlezi.
Toți acești pași, alături de un stil de viață cât mai activ, chiar și prin plimbări mai dese sau mers pe jos, îți poate aduce rezultate mai rapid decât crezi. Fă o schimbare potrivită la început de an și acordă-ți mai multă atenție în viața de zi cu zi.