Organizarea petrecerii de botez. 5 sfaturi și produse recomandate

Venirea pe lume a unui copil reprezintă motiv de fericire pentru întreaga familie. După primele săptămâni acasă, în compania celui mic, urmează cel dintâi eveniment important: botezul. Pentru o petrecere reușită e important să te organizezi din timp și să stabilești exact câteva detalii, cum ar fi data, bugetul sau tematica. Pornind de la ele vei putea apoi să pui la punct toate detaliile. 

După botezul de la biserică, acolo unde bebelușul va deveni creștin, urmează petrecerea alături de toți invitații. Iată care sunt pașii de urmat pentru a avea parte de un eveniment reușit.

Alegerea locația

După ce ați stabilit data botezului, urmează alegerea locației. Acest lucru se va face în funcție de buget, de numărul de invitați, dar și de tipul petrecerii. Stabiliți de la început dacă va fi un eveniment cu un DJ sau cu o trupă care să cânte muzică live ori dacă va avea loc la interior sau în aer liber. Toate aceste detalii vor fi de folos pentru a găsi restaurantul potrivit dorințelor voastre. 

Stabilirea unei tematici și decorațiunile în funcție de ea

După dată și locație, optați pentru o tematică și pentru culorile aferente. Se va alege în funcție de sezon sau de preferințe. Poate fi un desen animat, un personaj cunoscut sau pur și simplu o petrecere cu baloane. Acest amănunt va ajuta la alegerea unor ornamente de petrecere pentru copii. Cele mai populare nuanțe sunt albastru pentru băieți și roz pentru fetițe, însă există și alte culori care pot fi utilizate pentru decorațiuni. E important să țineți cont că este un eveniment care celebrează venirea pe lume a unui bebeluș, deși e o petrecere la care vor lua parte numeroși adulți. Un colț cu baloane, păpuși sau mașinuțe, toate sunt elemente ce pot servi drept ornamente pentru botez.

Invitațiile, meniul și ursitoarele

Invitațiile vor fi în ton cu tematica petrecerii. E important să fie trimise sau înmânate personal cu câteva săptămâni înainte. Meniu se va stabili în locația în care va avea loc petrecerea. Pentru că este o petrecere la care vor lua parte și copii, optează pentru un candy bar, cu diverse dulciuri frumos decorate. Nu uita nici de tort, care va fi servit invitaților la final. 

Include și activități pentru copii 

Tocmai pentru că petrecerea una de botez, e important să incluzi și activități care să-i distreze pe copiii veniți alături de părinții lor la eveniment. O zonă cu picturi faciale sau cu figurine realizare din baloane îi va atrage pe cei mici. O altă idee este un magician sau un clovn care să-i anime pe cei mici. Nu uita nici de ursitoare, ele reprezintă o tradiție care nu lipsește de la niciun botez. 

Apelează la fotograf profesionist 

Fiecare eveniment important din viață este surprins în imagini și filmări care reprezintă amintiri de păstrat timp îndelungat. În acest sens este nevoie de un fotograf profesionist, care să fie prezent atât la biserică, în timpul scufundării bebelușului în cristelniță, cât și la petrecerea de botez. 

Oferă invitaților o mărturie drept amintire

Mărturiile un gest pe care gazdele îl fac pentru invitații care le-au fost alături la petrecerea de botez. Oferă-le sub forma unui mic borcan cu miere sau a unei lumânări parfumate. O altă idee este o fotografie cu bebelușul care tocmai a fost creștinat, alături de numele său și de data evenimentului. 

Petrecerea de botez este un eveniment special în viața părinților și a celor dragi, rude sau prieteni, iar principalul scop este să vă bucurați împreună. Iar pentru o petrecere este prilej de interacțiune, o altă recomandare este ca așezarea la mese să se facă întotdeauna în funcție de vârstă și de relațiile dintre invitați.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW