Ce este mai important când vine vorba despre mâncare? Ce gust are sau cum se prezintă? Noi credem ca poți să pui la dispoziția clienților cele mai gustoase produse, dar dacă nu găsești o forma de prezentare cât mai atrăgătoare, mult prea puțini dintre ei vor avea curajul să guste. Așadar, dacă produsele tale calde sunt delicioase, vei vrea să beneficiezi de o prezentare pe măsura gustului lor.
Tocmai de asta vei avea nevoie de o vitrină caldă de calitate. Dacă nu știi ce criterii trebuie să iei în calcul pentru a face această alegere, citește rândurile următoare. Îți garantăm că nu vei regreta!
Funcțiile disponibile
Până să vorbim despre clienți, trebuie mai întâi să ne gândim la personal. Cu alte cuvinte, cât de greu sau de ușor va fi pentru aceștia să opereze vitrina caldă. Așadar, dacă vrei să le ușurezi sarcina și în consecință să-ți crești productivitatea și profitul, alege o vitrină caldă cu cât mai multe funcții. Își sugerăm să acorzi atenție modelelor care oferă afișaj electronic al temperaturii, dar și lumini interioare.
Ești interesat și de alte aspecte și dotări? Alege un model care să beneficieze inclusiv de grătar, rezistență pentru umidificarea internă, cuve GN, sertar de rezistență și altele. Evident, ai grijă ca atunci când achiziționezi produsul să primești și instrucțiunile de utilizare și service.
Dimensiunea necesară
Parcă nu ți-ai dori să vezi preparatele înghesuite sau, în cel mai rău caz, aruncate unele peste altele, nu? Ție ți-ar plăcea să mănânci într-un loc care nu pune deloc preț pe prezentare? Ei bine, nici clienților.
Evită aglomerările inutile în spațiile limitate prin alegerea unei vitrine calde care să asigure destul spațiu pentru a pune în valoare toate preparatele. Dacă ai suficient spațiu în magazin/restaurant, alege un model cu o lungime mai mare, dar și etaje suprapuse.
Tipul de produse pe care le comercializezi
O vitrină caldă va fi folositoare doar dacă tu comercializezi produse care au nevoie de o temperatură ridicată. Așadar, înainte de a face o alegere, gândește-te bine ce fel de preparate vrei să comercializezi, dar și care este temperatura potrivită la care-și vor păstra savoarea și gustul.
Calitatea iluminării
Vitrinele calde sunt de multe ori amplasate în colțurile ceva mai întunecoase ale unui bar sau restaurant, tocmai de aceea va fi absolut necesar să beneficiezi de o soluție de iluminare cât mai bună. Produsele vor fi cu siguranță puse în valoare de lumina potrivită.
Design
Când vine vorba de design trebuie să iei în calcul două aspecte. Cât de bine arată vitrina propriu zisă, dar și cât de bine se potrivește cu restul mobilei sau aparaturii din magazinul/restaurantul tău. Dacă nu găsești un model care să-ți placă din prima, poți să ceri o vitrină făcută pe comandă. Optează și pentru adăugarea unor rafturi rotative dacă vrei ca anumite preparate să poată fi vizionate din toate părțile.
Ai citit toate sfaturile de mai sus și totuși simți că te depășește subiectul? Apelează la specialiști și ei te vor sfătui în funcție de nevoile tale!