5 beneficii pentru parintii care lucreaza de acasa

Vietile noastre profesionale si vietile de acasa aveau odinioara un grad ridicat de separare, dar cresterea muncii la distanta a dizolvat rapid aceste bariere. In timp ce lucrul de acasa poate avea beneficii, cum ar fi reducerea timpului de naveta, exista si unele dezavantaje.

Parintii care lucreaza de acasa s-au trezit jongland cu roluri simultane, echilibrand performanta lor la locul de munca dar si cresterea copilului in acelas timp. Acest lucru poate fi solicitant si epuizant.

Este posibil ca unii angajatori sa nu fie constienti de aceste provocari, ceea ce inseamna ca acum este timpul ca parintii sa ceara mai multe beneficii (salariu net mai mare, bonuri de masa, timp liber mai mult, etc.).

Iata cateva beneficii care pot sprijini bunastarea angajatilor si pot ajuta la restabilirea echilibrului dintre munca si viata.

Program flexibil

Acum, ca viata noastra de munca si de acasa sunt mai integrate, respectarea unui program strict de lucru de 9-5 poate fi greu pentru angajat. Dar organizatiile au invatat ca munca la domiciliu poate fi foarte eficienta si folosesc instrumente precum Slack si Microsoft Teams pentru a le oferi angajatilor posibilitatea de a lucra asincron.

Negociati concediu platit

Potrivit Biroului de Statistica a Muncii, in 2021, mai mult de o treime dintre angajatii din industria privata au primit 10 pana la 14 zile de vacanta platita dupa un an de serviciu. Desi oferirea de doua pana la patru saptamani de vacanta platita poate fi implicita pentru majoritatea organizatiilor sunt companii care ofera si mai multe zile de concediu platite.

Pastrati timp pentru familie

Companiile de top ofera, beneficii inovatoare, cum ar fi burse de indrumare, cursuri, pentru a ajuta parintii sa-si indeplineasca sarcinile de educatie la domiciliu. Potrivit aceluiasi raport, companii mari si-a extins beneficiul salarial pentru ingrijitori, astfel acum poate include fratii, socrii, nepotii, bunicii si copiii de peste 18 ani. Beneficiul includea anterior doar un sot sau partener de familie, un parinte si copiii cu varsta sub 18 ani.

Camera unei mame

Daca sunteti o proaspata mamica care merge la birou, chiar si doar cateva zile pe saptamana, intrebati daca compania dvs. ofera o camera pentru mame (cunoscuta si sub numele de camera de alaptare), astfel incat sa aveti un loc privat si confortabil. Aveti dreptul la acest spatiu inca din 2010.

Concediu familial platit

In prezent, toate companiile trebuie sa ofere angajatilor concediu de maternitate sau paternitate fara plata, dar doar un mic procent dintre angajatori ofera concediu platit. Fara concediu de familie platit, multi angajati pur si simplu nu isi pot permite sa-si ia timpul liber de care au nevoie.

Alte beneficii pe care ar trebui sa le caute angajatii:

  • Angajatorul ofera bonusuri de performanta la sfarsitul anului
  • Cresterea salariului net
  • Obtinerea unui pachet de beneficii, precum mai multe zile de concediu, actiuni la firma pe care o detin
- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW