Lumea gamingului poate fi uneori copleșitoare pentru cei care nu sunt inițiați în jocurile video, fie acestea single-player, offline sau online, pe diferite dispozitive, precum calculatorul, PlayStation-ul, XBox-ul sau Nintendo. Astfel, dacă vrei să descoperi mai multe curiozități despre acest domeniu plin de surprize și divertisment, atunci află din rândurile continuare!
Piese de mobilier speciale pentru gamers
Deoarece majoritatea sesiunilor de gaming durează cel puțin câteva ore, este important ca persoanele care stau în fața dispozitivului pentru jocuri să se simtă confortabil, iar poziția lor să fie una sănătoasă.
De exemplu, există numeroase mese și scaune de gaming pentru adulți și copii cu diverse facilități, ergonomice și cu funcții variate: de la reglarea înălțimii și adâncimii acestora, la suport pentru picioare, tetieră, pernă lombară sau chiar boxe wireless.
Cel mai popular joc
Sunt numeroase jocuri video care încă de la primele apariții au rămas în topul celor mai bune jocuri, dar și în inimile playerilor. Cu toate acestea, conform unei statistici curente, în topul celor mai populare jocurile ale momentului sunt Minecraft, League of Legends, Counter-Strike: Global Offensive, Grand Theft Auto V și Valorant.
Iconicul personaj Pac-Man
Poate nu știi întocmai cum se joacă Pac-Man sau de ce este acesta atât de faimos, însă cu siguranță ai auzit de numele jocului și știi întocmai cum arată personajul: un cerc galben care are o bucată lipsă. Creatorul s-a gândit la crearea acestui joc în timp ce mânca pizza, de aici și forma personajului: o pizza cu o felie lipsă.
Există foarte multe variante ale jocului, în toate acestea regăsindu-se personajul original: Pac-Man, Ms. Pac-Man, Pac-Man Plus, Super Pac-Man, Pac & Pal & Pac-Mania, alături de numeroase alte jocuri create de fani sau de alte companii. La început, creatorii Pac-Man nu au știut cum se termină jocul deoarece a fost conceput să ruleze la nesfârșit.
Seria Assassin’s Creed
Franciza Assassin’s Creed a luat naștere din greșeală. Ideea inițială a jocului a fost schimbată rapid. Primul joc: „Prince of Persia” trebuia să aibă o acțiune de tip co-op – între doi jucători, și să se numească „Prince of Persia: Assassins”.
Cu toate acestea, cei de la Ubisoft nu au fost mulțumiți cu ideea de „Prince of Persia” deoarece povestea nu se axa în jurul unui prinț. Astfel, a luat naștere întreaga serie Assassin’s Creed: I, II, Brotherhood, Revelations, III, Black Flag, Rogue, Unity, Syndicate, Origins, Odyssey și Valhalla.
Cu atât mai mult, creatorii seriei Assassin’s Creed au depus foarte mult efort în realizarea acestor jocuri, dorind să cuprindă momentele reale ale spațiului și timpului prezent în povești. Astfel, au angajat antropologi, arhitecți și alte persoane calificate care să studieze evenimentele istorice, clădirile și viața socială a oamenilor.
De exemplu, în Assassin’s Creed Unity, clădirea Notre Dame este atât de bine făcută încât în 2019 s-a luat în considerare o colaborare cu Ubisoft pentru a facilita reconstruirea lăcașului de cult datorită acurateții istorice din joc.
Vârsta medie a jucătorilor
Indiferent de categoria de vârstă în care te încadrezi, ține minte că vei găsi cu siguranță jocurile potrivite pentru dorințele și gusturile tale. Conform unui studiu realizat în 2017, la nivel global, cea mai mare categorie de vârstă de gamers este cuprinsă între 21 și 35 de ani (20% bărbați, 15% femei), urmând ca pe locul 2 să fie intervalul de vârstă cuprins între 36 și 50 de ani (15% bărbați, 13% femei).
În speranța că aceste curiozități ți-au stârnit dorința de a afla mai multe despre lumea gamingului, poți descoperi chiar tu mult mai multe informații. Găsește jocurile și genurile de jocuri favorite, și pornește către un nou capitol din viața ta!