5 efecte miraculoase ale siropului de merişoare

Natura este un doctor despre care ştim foarte puţine, chiar şi în zilele noastre, când evoluţia medicală este într-o continuă ascensiune. Cu toate acestea, anumite plante, studiate încă din vechime şi folosite în diverse tratamente, continuă să uimească şi astăzi, prin puterea lor de-a dreptul miraculoasă de a trata şi vindeca anumite afecţiuni. În această idee, merișoarele sunt un exemplu bun. Iată de ce!

Tratează infecţiile urinare

Merişoarele, micile fructe roşii bogate în vitamine (în special vitamina C) şi în compuşi vegetali benefici, sunt renumite pentru rolul lor important în tratarea infecţiilor de tract urinar. Aceste infecţii sunt cauzate de pătrunderea în organism şi dezvoltarea bacteriilor specifice. Aceste bacterii cauzează infecţii care creează disconfort la urinare şi durere locală. Dacă sunt netratate, infecțiile urinare revin cu o frecvenţă ridicată. 

Merișoarele acţionează tratând leziunile mucoaselor şi restabilind pH-ul, în acest fel împiedicând înmulţirea bacteriilor. Un sirop de merişoare administrat înainte de principalele mese (2-3 linguri pe zi sau diluat cu apă plată sau carbogazoasă, într-un raport de 1:5) contribuie cu succes la tratarea infecţiei, dar şi la prevenirea ei.

Întăresc sistemul imunitar

Studiile au demonstrat că siropul şi extractul de merişoare au efecte benefice asupra sistemului imunitar, la fel ca şi consumul de merişoare crude. O cură cu unul dintre aceste produse pregăteşte organismul pentru lupta împotriva infecţiilor, în special în lunile reci, când răcelile şi virozele creează neplăceri.

Sunt un bun antiinflamator 

Clasicele medicamente antiinflamatoare îşi fac într-adevăr rapid efectul, dar vin şi cu o serie de efecte adverse. O alternativă naturală şi benefică este sucul sau siropul de merişoare. Fructele au proprietăţi antiinflamatoare în special asupra sistemului cardiovascular (reduc inflamaţiile de la nivelul vaselor de sânge), dar şi în ceea ce priveşte tractul digestiv (stomac, colon). 

Responsabili cu reducerea inflamaţiei sunt fitonutrientii. În plus, se vor reduce şi inflamaţiile de la nivelul gingiei, reducând riscul de apariţie al unor afecţiuni dentare, ca gingivita sau retracţia dentară.

Combat bacteriile patogene

Consumul acestor siropuri naturale constituie o adevărată armă în lupta cu bacteriile patogene, cum ar fi: E-coli, Helicobacter pylori (aceasta este vinovată de producerea ulcerului gastric) sau Streptococus mutans (care ajută la formarea cariilor dentare). Aşadar, pot fi utilizate ca adevărate antibiotice naturale, dar cel mai bine este ca ele să fie totuşi completate de un tratament adecvat, iar pentru acesta este nevoie de o vizită la medicul specialist, în funcţie de fiecare problemă în parte. 

Ajuta în lupta cu kilogramele

Merişoarele proaspete pot fi consumate atât la micul dejun, cât şi în timpul zilei. Siropul de merişoare şi-a dovedit eficientă şi în cazul unor diete. Datorită acizilor organici, acesta are posibilitatea de a reduce depozitele de grăsime în doar câteva săptămâni. El poate fi substituit cu suc proaspăt de merişoare, în funcţie de preferinţe, iar un pahar pe zi este suficient pentru a acţiona împotriva grăsimii. Pentru un efect rapid şi de durată, se recomandă să fie „ajutat” în procesul de slăbire de exerciţii fizice, alimentaţie sănătoasă şi echilibrată şi o hidratare corespunzătoare.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW