5 motive să schimbi gardul clasic cu unul de tip jaluzea

Fie că acum se afla  în construcţie o locuinţă sau că se doreşte înlocuirea gardului vechi cu unul nou şi modern, se poate lua în considerare varianta unui gard jaluzea. Motivele sunt cât se poate de tentante.

Gardul jaluzea pretează pentru orice tip de locuinţă

Versatilitatea este o caracteristică importantă a acestui tip de gard. Pentru că are un aspect modern, dar totodată minimalist, se poate preta pentru orice domeniu rezidenţial. Este construit din metal şi este vopsit în diverse culori, astfel încât să se asorteze cu locuinţa, dar şi cu designul curţii.

Aspectul său se încadrează perfect atât în cazul reşedinţelor populate de familii tinere, cât şi în cazul celor cu experienţă de viaţă şi cu exigente mai mari în ceea ce priveşte calitatea materialelor.

Un astfel de gard este uşor de întreţinut și rezistent în timp

Unul dintre principalele beneficii ale acestui gard este acela că este uşor de întreţinut, spre deosebire de cele din lemn, care necesita constant aplicarea de lacuri de protecţie care să le protejeze de soare sau ploaie. Practic, din momentul montajului, timp de ani buni, nu va mai fi nevoie de nicio activitate de întreţinere care să-l vizeze. Dacă proprietarii se plictisesc de aspectul acestuia, îl pot revopsi în culorile dorite, utilizându-se vopseaua specială indicată de comerciant.

Pe de altă parte, mulţi oameni care au apelat la acest tip de îngrădire, spun că sunt mulţumiţi că rezistă foarte bine în timp, iar specialiştii estimează că durata de viaţă a acestor garduri poate depăşi 20 de ani.  La fel se întâmplă şi în situaţia acelor porţi tip jaluzea cu care se completează – şi acestea şi-au dovedit rezistenţa în faţa tuturor condiţiilor meteorologice. Ploaia, soarele puternic, ninsoarea – nu-şi vor lăsa amprenta pe material, că în cazul altor amplasamente. 

Desi asigură intimitate, favorizează  circulaţia  aerului

Proprietarii apelează la gardul jaluzea şi datorită faptului că îşi doresc intimitate în propria curte. Atunci când sunt aşezaţi la masă alături de familie sau când stau în jurul grătarului împreună cu prietenii nu-şi doresc să fie expuşi atenţiei trecătorilor de pe stradă. În schimb, din confortul curţii, vor putea să vadă ce se întâmplă în exteriorul curţii, datorită inclinării lamelor.

Fie că sunt realizate din metal sau din lemn, lamele gardului jaluzea permit circulaţia aerului, cu atât mai mult în cazul lamelor subţiri. În cazul gardurilor din beton, acest lucru este practic imposibil.

În concluzie, gardul de tip jaluzea este un pas spre inovaţie, înlocuindu-le cu succes pe cele din fier, care sunt atât de greu de întreţinut. O astfel de construcţie poate schimba total înfăţişarea unei locuinţe sau a unei curţi, fiind atât utilă, cât şi deosebit de aspectuoasă. 

Pentru luarea celei mai bune decizii, proprietarii de locuinţe sau patronii de firme care îşi doresc astfel de garduri se pot consulta cu experţii acestor firme producătoare. După consultările necesare, cu siguranţă vor mai fi găsite şi alte beneficii ale acestor construcţii, în funcţie de criteriile şi nevoile fiecărei familii în parte.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW