Make-up artist începător – 10 achiziţii esenţiale pentru a-ţi perfecţiona tehnicile de machiaj

Crearea unei truse de machiaj pentru persoanele la început de drum poate fi o experiență complexă și derutantă deoarece există numeroase produse make-up și seturi de pensule necesare pentru înfrumusețarea chipului în funcție de activitățile zilnice și evenimentele speciale.

Citește sfaturile și ponturile următoare pentru a afla care sunt cele mai importante produse de machiaj pentru a-ți perfecționa tehnicile, ce tipuri de pensule ai nevoie și pentru ce sunt acestea folosite, cât și ce stiluri de machiaj poți realiza.

Produsele make-up pentru ochi

Paleta de farduri

Ca să poți realiza toate stilurile de make-up pe care ți se dorești, vei avea nevoie de o gamă variată de fard de pleoape care să conțină o paletă cromatică diversificată. Pentru machiajul de zi, cât și cel pentru seară se recomandă să achiziționezi o paletă cu nuanțe puternic pigmentate, fie acestea mate, strălucitoare, perlate sau lucioase.

Eyeliner

Tușul de ochi, sau eyeliner-ul, nu trebuie să lipsească din trusa ta de make-up. Acesta poate fi folosit la toate stiluri de machiaj pe care dorești să le realizezi. În funcție de nevoile tale și de modul în care vrei să aplici produsul, poți opta pentru:

  • Dermatograf. Cunoscut și sub denumirea de creion de ochi, este utilizat pentru o conturare clasică și feminină.
  • Tușul de ochi gel. Versatil și cu o consistență cremoasă, tușul gel se aplică cu ajutorul unei pensule.
  • Tușul de ochi lichid. Acest tip de tuș este mai greu de stăpânit, însă rezultatele sunt precise și elegante. Se pretează excelent pentru smokey eyes sau pentru machiajul „ochi de pisică”.

Mascara

Mascara este produsul de make-up ce oferă genelor tale volum și efect de alungire. Există numeroase modele cu pensule și caracteristici diferite. Unele dintre acestea sunt waterproof, cu ingrediente ce hrănesc genele sau care oferă un aspect de gene false.

Kit pentru sprâncene

Kitul pentru sprâncele este un „must-have”! Trusa ta de început va avea nevoie de un creion, perie de aranjare și fixare, gel și pensulă pentru aplicare a produsului pe gene ca să păstrezi un look curat, feminin și plăcut pe întreaga perioadă a zilei sau a evenimentului la care participi.

Produse pentru ten

Fondul de ten

Produsele cosmetice pentru ten sunt numeroase, însă trusei tale nu trebuie să îi lipsească fondul de ten. Se recomandă ca acesta să fie ales cu grijă, în funcție de nuanța pielii tale (caldă, rece sau neutră), a pigmentului, cât și a tipului de ten: normal, mixt, uscat, gras.

Corectorul și anticearcănul

Aceste produse îți vor oferi un efect uplifting, revitalizant și răcoros pentru ca pielea să se simtă mai odihnită. Poți opta pentru corectoare solide, stick sau stilou, cu rezultate luminoase, mate sau naturale, în funcție de stilul de machiaj aplicat și evenimentul la care participi.

Pudra

Pudra compactă, împreună cu cele translucide, bronzante și blush-ul finisează machiajul tău, fie acesta de zi sau pentru evenimentele de seară. Alege pudrele, asemeni fondului de ten, în funcție de nuanța și pigmentul pielii tale și simte-te minunat și elegant!

Produsele pentru buze

Rujul

Rujul este un articol de machiaj important. Pentru început poți alege 1-2 nuanțe favorite pe care să le asortezi cu restul culorilor de make-up. Încearcă nuanțe ușor pigmentate până te acomodezi cu întreaga trusă, apoi alege-le pe cele îndrăznețe. Totodată, dacă vrei din start să pornești cu mai multe culori, investește într-o paletă de ruj.

Balsamul de buze

Balsamul de buze este un produs excelent, care hrănește, hidratează și protejează buzele de factorii externi. Balsamul de buze este potrivit pentru un machiaj discret, de zi.

Pensulele pentru machiaj

Chiar dacă la început nu vei avea nevoie de toată gama de pensule ale unui set, încearcă să ai cât mai multe tipuri variate și de calitate. Pentru a realiza un machiaj complet, fie acesta de zi sau de seară, alege un kit de pensule care să conțină pensulă pentru fond de ten, corector, contur, blush, cât și pentru produsele de ochi.

Trusa de machiaj îți va fi alături indiferent de evenimentul la care participi. Datorită unui set bogat în produse, poți crea numeroase stiluri make-up, de la cel clasic la smokey eyes, banana make-up, cat eyes, de nuntă, vintage sau modern.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW